Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, savaşın son durumuna yönelik açıklamalarda bulundu.
Sözcü Konaşenkov, Ukrayna'nın Mariupol kentinde Rus ordusuna karşı direnişin sembolü haline gelen Azovstal çelik fabrikasındaki son Ukraynalı askerlerin de teslim olduğunu bildirdi. Konaşenkov, "Azov taburuna bağlı bir grup Ukraynalı askerin 21 Nisan'dan bu yana bloke ettiği Mariupol'deki Azovstal fabrikası tamamen özgürleştirildi. Askerlerin saklandığı fabrika sahası, tamamen Rusya Silahlı Kuvvetleri'nin kontrolüne geçti. 531 Ukraynalı askerden oluşan son grup da teslim oldu" ifadelerini kullandı. Azov taburu komutanının fabrikadan özel bir zırhlı araçla çıkarıldığını aktaran Konaşenkov, 16 Mayıs'tan bu yana fabrikadan toplam 2 bin 439 Ukrayna askerinin silahı bırakıp teslim olduğunu ifade etti.
Konaşenkov, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun operasyonun tamamlandığını, fabrika sahasının ve Mariupol şehrinin Ukraynalı askerlerden tamamen kurtarıldığını Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e bildirdiğini söyledi.
İHA
Z kuşağı bu dönemi kuyruklarla hatırlayacak! Beraber bekledik biz bu kuyruklarda
KYK yurdunda çağ dışı uygulama!
Honda işçilerine 'gelir vergisi' şoku! Tazminatlarının yüzde 40'ına el konuldu!
Sözde imam “Hatay Arap toprağı” der, gerçek imam gönülleri fetheder: "Değerli kardeşlerim hiç kimseyi ötekileştirmeyin, dinini ırkına, mezhepine değil insanlığına göre değerlendirelim"
Özgür Özel'den Erdoğan'a: "Salon siyasetçisi olma korkma gel meydanlara"
Yurttaş çöpten gıda yarışına girerken, Londra'da İletişim Başkanlığı'nın 'Daha adil bir dünya mümkün' kamyonları tur atıyor
Yoksulluğa mahkum edilen emekliler isyan etti: "Açlıktan ölüyorum!"
Corona virüsü tedavisi gören Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in durumu iyiye gidiyor
İşte Türkiye'nin imajının geldiği nokta! Fransız filmindeki sahnede öğrenciden öğretmenine: “Sen ancak ‘her şey dahil’ Türkiye tatiline gidebilirsin”
Tarkan’dan Atatürk ve Cumhuriyet’in 100. yılı için marş!
İBB Meclisi'nde AKP Grubu, yoksul bölgelere gidecek mobil Halk Ekmek büfelerine itiraz etti!
Kuralı ihlal etti, vizesiz araçla yola çıktı! Sırf radar görünmediği için mahkeme cezayı iptal etti!
Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Hasta sayısı 460.916’ya, can kaybı 12.672’ye yükseldi!
Gerici Akit TV programcısını 'Başkanlık' kesmedi 'Erdoğan neden halife olmasın !'