Liberal Demokrat Parti (LDP) eski Genel Başkan Yardımcısı Hasan Kulaksız, tutuklanarak görevden uzaklaştırılan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'nun diplomasının iptaline karar veren İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü ve Yönetim Kurulu üyeleri hakkında, 'anayasayı ihlal, görevi kötüye kullanmak, seçme ve seçilme hakkına müdahale, hukuki güvenlik ve adil yargılanma hakkının ihlali' suçlarını işledikleri iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.
11 Nisan 2025 tarihli suç duyurusu dilekçesinde, İmamoğlu’nun diplomasının 1994 yılında İstanbul Üniversitesi tarafından dekanlık ve rektörlük onayı ile düzenlenip resmi kayıtlara geçirildiği belirtilerek, “Bu durum, ‘kazanılmış hakların geri alınamazlığı’ ilkesi ve hukuk devleti güvencesi altında temel hakların korunması anlamına gelmektedir” denildi.
"BU İŞLEM İDARENİN KENDİ KUSURUNU VATANDAŞA YÜKLEMESİ"
T24'ten Türker Karapınar'ın haberine göre dilekçede; “İstanbul Üniversite Yönetim Kurulu’nun, 18 Mart 2025’te ‘üniversite isminin yanlış yazıldığı’ gerekçesiyle, hiçbir yeni hukuki gerekçe veya objektif akademik değerlendirme yapılmadan, geçmişte kazanılmış ve usulüne uygun biçimde onaylanmış diplomanın iptaline karar vermiştir. Bu işlem, idarenin kendi kusurunu vatandaşa yükleyerek geri alma işlemidir” ifadeleri yer aldı.
Dilekçede, şöyle devam edildi:
“İdarenin, geçmişte kesinleşen ve kamu düzenine uygun olarak tesis edilmiş bir hakkı, hiçbir yeni delil veya yasal dayanak olmaksızın geri alması, idari tasarrufun keyfi olduğu ortaya koymaktadır. Bu uygulama, yalnızca kişisel mağduriyeti değil, aynı zamanda demokratik seçimler gibi temel hakları da zedelemekte, seçme, seçilme ve temsiliyet haklarına müdahale niteliği taşımaktadır.”
Tele1
Afyon'da Valiliğin düzenlediği iftar programında şehit yakınları, Öcalan'a "sayın" diyen MHP'li vekile tepki gösterdi, korumalar ailelere müdahale etti!46 izlenme
Şahan Gökbakar'dan Kerem Kınık'a: Kalk o koltuktan!49 izlenme
'Aç adam yok bu ülkede' diyen AKP destekçisi adam, arkasındaki aç insanı fark etmedi70 izlenme
Memleketin haline bak! Pompalı tüfeklerle video çekip paylaşan, aralarında çocukların da olduğu 20 kişi gözaltına alındı!115 izlenme
Andımız tartışmalarının sürdüğü şu günlerde Kocaeli'nde çekilen bir görüntü dikkat çekti!162 izlenme
AKP’nin yüzde 70 oy aldığı Malatya’da upuzun ekmek kuyruğu!46 izlenme
Eskişehir'de üniversite öğrencilerinin yürüyüşüne polis müdahalesi!34 izlenme
Milyonluk mehter ihalelerinin abonesi oldular!43 izlenme