CHP'de parti içi muhalefetin topladığı imzalarla ilgili Yaşar Tüzün'den yeni açıklama geldi.
CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, “Tüzüğün verdiği süreyi ve kurultay delegelerimizin noter ıslak imzalı beyannameleri gelinceye kadar takip edeceğiz, sayının salt çoğunluk olması yeterli olacaktır belki ama salt çoğunluğu geçecek sayıyı da bekleyeceğiz. Günü dolduğunda imzaları Genel Merkezimizin yetkililerine teslim edeceğiz” dedi.
Olağanüstü kurultay için ‘çağrı grubunun’ sözcülerinden Tüzün, ANKA’ya yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
“Biz imzalarda salt çoğunluğu sağlasak da günü bekleyeceğiz yani 635’te müracaat edeceğiz diye bir kural yok, 735’te de müracaat edebiliriz. Genel Merkez yetkililerimizin bu kadar takibe almalarının bir anlamı yok, 10 gün beklesinler sonucu itibarıyla tüzüğümüzdeki yazılı kurallar gereğince gereğini yapacağız.
Tüzüğün verdiği süreyi ve kurultay delegelerimizin noter ıslaklı imzalı beyannameleri gelinceye kadar takip edeceğiz, sayının salt çoğunluk olması yeterli olacaktır belki ama salt çoğunluğu geçecek sayıyı da bekleyeceğiz. Günü dolduğunda Genel Merkezimizin yetkililerine teslim edeceğiz.”
CHP tüzüğüne göre, başvurunun yapıldığı tarihten itibaren yeter sayıda imzanın toplanması için 15 günlük süre bulunuyor. İmza süreci, 16 Temmuz Pazartesi günü başlatılmıştı.
http://www.yurtgazetesi.com.tr/gundem/chplituzundenimzalarlailgiliyeniaciklamah102342.html
14 ayrı kamu ihalesi bakanın arkadaşına21 izlenme
CHP'den bir gün kala kurultay davası hamlesi: Resmen başvurdular24 izlenme
Akbelen'de yaşlı kadının ağaca sarılması dünya gündeminde47 izlenme
1.5 milyar TL vurgun yaparak yurt dışına kaçan Tosuncuk'a yeni çıkan infaz yasası yaradı!147 izlenme
Ankara’nın soğuğunda ucuz et kuyruğu! İşte Türkiye Yüzyılı: "Gecenin 3'ünde geldim 1 kilo et için"44 izlenme
İBB Meclisi İmamoğlu'na direniyor! Cumhur İttifakı yine reddetti!49 izlenme
Yerli ve milli derken onu da sattılar!447 izlenme
Adana Büyükşehir Belediye Başkan Zeydan Karalar'dan videolu 10 Kasım mesajı: "Ata'mın aydınlattığı yolda yürümeye devam edeceğim"20 izlenme
Demirören kardeşlerin 'AKP' kavgası! 'AKP ve Erdoğan gittiğinde bizi yok ederler, üzerimizden silindir gibi geçerler!'
Ekmeğe tarihi zam geliyor!
Sedat Peker'in basın danışmanından Süleyman Soylu'ya 3 kuruşluk dava
Erdoğan'la gitmeyen sanatçılar... 25 isim son anda uçağa binmekten vazgeçmiş!