İstanbul’da özel bir hastanede ölen Menzil cemaatinin ‘şeyh’i Abdülbaki Erol, bugün Adıyaman’ın Kahta ilçesine bağlı Menzil köyünde toprağa verildi. Cenaze törenine Adıyaman Valisi Osman Varol, Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, STK temsilcileri ile binlerce kişi katıldı.
Menzil’deki cenaze töreninin ardından köy merkezinde açıklama yapan Erol’un büyük oğlu Muhammed Mübarek, cemaatin 3’e bölündüğüne işaret etti.
DW Türkçe’den Alican Uludağ’ın haberine göre, Mübarek yaptığı konuşmada, “tövbe yetkisi”nin üç oğluna verildiğini, üç ismin köydeki üç ayrı camide “irşat” faaliyetlerini sürdüreceğini söyledi. Bu açıklamasıyla cemaatin üçe bölündüğüne işaret eden Muhammed Mübarek, bugüne kadar “verilen tövbelerin ve zikirlerin iptal edildiğini” ve “tümünün yenilenmesi gerektiğini” dile getirdi. İsteyen cemaat üyesinin istediği camiye bağlanacağını ifade eden Mübarak, cemaate “Üç ismin arkasından konuşmayın, fitneye alet olmayın” şeklinde bir uyarıda da bulundu. Konuşmanın ardından Abdülbaki Erol’un üç oğlu, ayrı ayrı camilere gitti. Erol’un oğulları Muhammed Fettah, Muhammed Saki ve Muhammed Mübarek, camilerine gelen binlerce kişiye uzattıkları ipleri tutturarak “tövbe ettirme” seansı gerçekleştirdi.
Tele1
İstanbul’da 53 dönüm Hazine arazisi daha satışa çıkarıldı!50 izlenme
Asgari ücret zammı site aidatlarında kriz çıkardı37 izlenme
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’dan Salda Gölü açıklaması!116 izlenme
Depremzedelere kışın ortasında 'konteynerleri boşaltın' talimatı!22 izlenme
Erdoğan'ın mektup arkadaşı Burak Soylu yasa dışı bahisten gözaltına alındı!20 izlenme
Memur-Sen Başkanı'ndan memur zammı açıklaması: Ek zam şart58 izlenme
Yandaş yazardan alçak Özgür Özel paylaşımı! "Hak etti bunları!"27 izlenme
Hem Erdoğan'a hem vekillere seslendi: "Bize reva görülen maaşla kendileri geçinebiliyorlarsa biz de geçinelim"38 izlenme
Birliktelik karşılığında hayat kadınlarının suç dosyalarını kapatan savcının iğrenç mesajları ortaya çıktı!
Google Translate, Ahmet Hakan'ın sözlerini hatalı çevirdi Ben gazeteci değilim, ben gazeteci değilim, ben gazeteci değilim
Dış ticaret açığı patladı, 216 milyar dolarla rekor kırdı
Ekonomide 'yatırım krizi' yaşanıyor