Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın açıkladığı haziran ayı ve ilk altı aylık merkezi yönetim bütçe sonuçları, ekonomik sorunların büyüdüğünü ortaya koydu.
Buna göre haziranda geçen yılın aynı ayına kıyasla gelir yüzde 33.3 artarak 88.3 milyar lira, gider yüzde 32.4 artarak 113.4 milyar lira olurken, bütçe açığı da 25 milyar liraya yükseldi.
Haziran 2020’de açık 19.4 milyar liraydı. Haziran 2021’de faiz dışı denge de 15.6 milyar lira açık verdi. Yine haziranda vergi geliri yüzde 32.1 artışla 73.2 milyar lira, faiz gideri yüzde 49.5 artışla 9.4 milyar liraya ulaştı.
İlk altı ayda ise gider yüzde 17.4 artışla 663.4 milyar lira, gelir yüzde 38.5 artışla 630.8 milyar liraya çıkarken, açık 32.5 milyar lira oldu. OcakHaziran 2020’de ise açık salgın kapsamındaki harcamalar ve vergi ertelemeleri nedeniyle 109.4 milyar liraydı. Ayrıca ilk altı ayda faiz giderleri yüzde 27.5 artışla 90.9 milyar liraya ulaştı.
Bütçedeki diğer detaylar da şöyle:
Taksiciler uygulamadan araç çağırıp, şoförü darp edip tehdit ettiler! “Kan dökülecek, bunun cezası çok ağır olacak”51 izlenme
İBB borsasına dava üstüne dava22 izlenme
İktidar medyasının Kemal Kılıçdaroğlu aşkı! Canlı yayınlara ve manşetlere doyamadılar19 izlenme
MİT'in Suriye'de düzenlediği operasyonda PKK/YPG'ye ait silah ve mühimmat depoları ile saldırı ve sabotaj birimlerinin yer aldığı binaları vurdu!50 izlenme
Akit yazarı itiraf etti! 'Seçimler Erdoğan kazanana kadar yenilenecek!'927 izlenme
FETÖ'cü kaymakamlar AKP'de kavga çıkardı: Soruşturmadan çarpıcı detaylar!46 izlenme
Asgari ücret belirlenmeden önce Erdoğan "Jestimizi yaparız!" Belirlendikten sonra "İşçimizi ezdirmedik!"89 izlenme
Kanal İstanbul’a karşı açılan davada bilirkişiler yenilendi95 izlenme