Kara Harp Okulu mezuniyeti sonrası kılıç çatıp “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” diyerek yemin eden ve TSK’dan ihraçları istenen teğmenlerle ilgili Kara Kuvvetleri Yüksek Disiplin Kurulu kararı beklenirken konu TBMM bütçe görüşmelerinde de gündeme geldi.
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, teğmenler Ebru Eroğlu, Talip Akarsu, Serhat Gündar, Deniz Demirtaş, Batuhan Gazi Kılıç ile Yarbay Alper Topsakal, binbaşılar Murat Öztürk ve Halil Türkoğlu hakkında şunları söyledi: “Kasten emir komuta zinciri devre dışı bırakılmıştır. Bu askeri hiyerarşi için kabul edilemez. Disiplin süreci işletilecek ve asla taviz verilmeyecektir. Olaya karışanların genç, başarılı ve daha önce disiplin cezası almamış olmaları, okunan metnin daha önce yürürlükte bulunması, disiplinsizliğin gerekçesini değiştirmez.”
İHSASI REY VURGUSU
Güler’in bu açıklaması muhalefet tarafından “Karar çoktan verilmiş” şeklinde yorumlandı. İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, “Bakan ihsası reyde bulundu” dedi ve şunları söyledi: “Bakan teğmenlerimizi önyargılı bir yorumla peşinen mahkum etti. Tarafını belli etti. Yüksek Disiplin Kurulu toplanmadan kalemi kırdı. Belli ki karar verilmiş. Bakan bizzat karar sürecine müdahil oldu.” CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan da “Atatürk’ün askeri olmaktan öte hiçbir suçu olmayan geleceğin genelkurmay başkanlarını bir kalemde siliyorlar. Bunun bedeli meslekten men olmamalı, bu vicdansızlık değil mi?” diye sordu.

Teğmen Ebru Eroğlu’nun görevine dönmesi için başlatılan imza kampanyasına 52 bin kişi destek verdi.
Sözcü
Barzani'nin koruma krizinin ihalesi kime kalacak? "AKP'li vekil ricacı oldu" iddiasında herkes topu birbirine attı18 izlenme
Belgrad Ormanı'nda ilginç görüntüler! Terapi diye tuhaf kostümler giyip böyle yaptılar104 izlenme
6 ve 9 yaşındaki 2 kız çocuğuna cinsel istismar27 izlenme
Milliyetçiler Dayanışma Platformu'ndan Kılıçdaroğlu'na destek kararı37 izlenme
İşte Türkiye'deki yoksulluğun acı resmi! Marketlerin çöpe attıkları ile karınlarını doyuruyorlar...86 izlenme
O İSPARK çalışanının yazlığı, lüks aracı, iş makinesi varmış!745 izlenme
Ozan Gündoğdu Gaye Erkan’ın gönderilmesindeki sırrı açıkladı37 izlenme
Şehitler adına toplanan 10 Milyon TL'yi, KHK hükmüyle kurulan vakfin mal varlığına aktarmışlar !1672 izlenme
AKP’li aday son kozunu oynadı: 2 bin lira için birbirlerini ezdiler, akın ettikleri çadırda isim listesi tuttular!
Köprüler satılırsa vatandaş kaybeder, yandaş kazanır
Erdoğan’ın ‘yeni’ ‘Türkiye Ekonomi Modeli’ kitabı meğer 2005'te yazılmış!
Dünyaca ünlü tarih dergisinde Atatürk için ne yazıldı?