Ankara’da, maliyeti itibarıyla tartışma yaratan ve 28 Ekim 2021 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı gerçekleştirilen Başkent Millet Bahçesi’nin kamuya getirdiği yük belli oldu. CHP Parti Meclisi Üyesi Umut Akdoğan, sorumluluğu AKP’li Altındağ Belediyesi’ne bırakılan millet bahçesi için 2022 yılında toplam 5,2 milyon TL harcandığını açıkladı.
BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre, Erdoğan’ın, “Gider yuvarlanırsınız” diyerek anlattığı millet bahçeleri için kesenin ağzını açtı. Yalnızca TOKİ’nin 20182023 döneminde inşa ettiği millet bahçelerinin toplam maliyeti, 10 milyar 744 milyon TL’ye ulaştı. Ankara’da Atatürk Kültür Merkezi arazisine inşa edilen Başkent Millet Bahçesi de 500 milyon TL’ye yaklaşan maliyetiyle dikkati çeken millet bahçeleri arasında yer aldı.
PARA YUTMAYA DEVAM
CHP’li Umut Akdoğan, Başkent Millet Bahçesi’nin para yutmaya devam ettiğini belirtti. Akdoğan, AKP’li Asım Balcı idaresindeki belediyenin 2022 yılında millet bahçesi için yaptığı ihaleler kapsamında harcanan toplam parayı hesapladı. Akdoğan’a göre, belediye 12 ayda toplam 5 milyon 241 bin 748 TL’yi gözden çıkardı.
AKP’li belediyenin Başkent Millet Bahçesi için gerçekleştirdiği ihalelerden bazıları ve sözleşme bedelleri ise şöyle:
• Başkent Millet Bahçesi İçerisinde Kullanılmak Üzere Çelik Konstrüksiyon Ahşap Kaplamalı Köprü Alım İşi: 700 bin TL
• Başkent Millet Bahçesi İçerisindeki Çelik Konstrüksiyon Gölgelik Alım İşi: 1 milyon 48 bin TL
• Başkent Millet Bahçesi içerisinde kullanılmak üzere Tabela ve Totem Alım İşi: 711 bin 40 TL
• Başkent Millet Bahçesi İçerisinde Bulunan Kütüphane Hizmetlerinde Kullanılmak Üzere Muhtelif Malzeme Alım İşi: 684 bin TL
YOKSULA SIRT DÖNÜYOR
Belediyenin sorumluluğuna bırakılan millet bahçesi için gerçekleştirilen harcamaların büyüklüğüne dikkati çeken CHP’li Akdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu:
“Türkiye’yi ekonomik darboğaza sokan kötü ekonomi yönetimi, milyonlarca vatandaşımızı açlığa ve sefalete mahkum etti. Siyasi iktidar, vatandaşın içinde bulunduğu ekonomik tabloyu görmezden gelerek astronomik harcamalarına devam etti. Millet bahçeleri için harcanan paranın büyüklüğü, iktidarın vatandaşa sırtını döndüğünü bizlere bir kez daha gösterdi. Vatandaşın vergileri, iktidarın hayal satan projelerine aktarıldı. Projeleri eleştirenler, ‘Hizmete karşı mısınız?’ sorusuyla sindirilmeye çalışılsa da herkes gerçeği biliyor. Bir yerde dersi aç dinleyen çocuklar, evine ekmek götüremeyen anneler, babalar var ise siz, kamu kaynaklarını millet bahçelerine gömemezsiniz. Bu hiçbir vicdana sığmaz.”
Atatürk Orman Çiftliği'nde ağaç katliamı!206 izlenme
Çarşaflı kadın iş arkadaşına eliyle yemek yedirince bakın başına ne geldi !435 izlenme
Avrupa polisi: "Türkiye suçlulara vatandaşlık vererek çetelerin ‘güvenli limanı’ oldu"30 izlenme
Bu yıl üç sendikanın asgari ücret için birlikte çalışması beklenirken TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay iddialı konuştu!163 izlenme
Cemal Enginsoy, Meclis konuşmasında Atatürk'e hakaret edenlere açtı ağzını yumdu gözünü!113 izlenme
İstanbul'dan ev alma imkanı kalmayınca... Bu da EYT göçü: Burada fiyatlar uçtu!29 izlenme
Seçmen iradesi yok ama borç çok25 izlenme
İBB’ye adaylığını açıklamıştı: Bülent Kerimoğlu'na sandık şoku! Delege seçimlerinde 56 delegenin tamamını kaybetti43 izlenme
Sedat Peker'in danışmanı Emre Olur hakkında 'yeniden yakalama kararı' iddiası
Son ankette Erdoğan ve Devlet Bahçeli'ye büyük şok! Millet İttifakı arayı açıyor!
CHP'nin itirazı reddedildi: Mahkeme 'kayyuma devam' dedi
Türkiye’yi ayağa kaldıran 6 yaşındaki çocuğun evlendirilmesi olayında duruşma günü verildi!