Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi'nde dün sabah saatlerinde başlayan tahliye gerilimi, emniyet güçlerinin müdahalesiyle doruk noktasına ulaştı.
Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatları aracılığıyla yaptığı tahliye talebinin ardından polis ekipleri binayı abluka altına aldı. Çok sayıda partilinin toplandığı bina önünde tansiyon yükselirken, emniyet birimleri içeri girmek için biber gazlı ve plastik mermili müdahalede bulundu.
Genel merkez önünde barikat kuran yüzlerce polis, demir makasları kullanarak giriş kapısını kesti ve içeriye girdi. Müdahale sırasında biber gazı ve plastik mermilerin kullanılmasıyla bina içi adeta savaş alanına döndü. Emniyet güçlerinin ana hedefi, Özgür Özel ve yönetiminin bulunduğu 12. kattaki makam odası oldu.

Özgür Özel’in ise polislerin koridora girdiği anlarda soğukkanlılığını koruduğu ve yanındaki partililere, "Önce kadın arkadaşlar çıksın" diyerek asansöre yönlendirme yaptığı duyuldu.

Partililerin ve kadın çalışanların güvenli şekilde çıkışını sağlayan Özel, sürecin tamamlanmasının ardından kurmaylarıyla birlikte makam odasını ve genel merkez binasını terk etti.
Tahliye anlarına ilişkin servis edilen görüntülerde, makam katındaki asansör önünde ve koridorlarda yaşanan izdiham dikkat çekti. Onlarca polisin koridora açılan kapıya yığıldığı, dar alanda ekiplerin birbirini aşmakta zorlandığı görüldü.

Kamuoyunda tartışma yaratan bu görüntüler, "Özel'in tahliyesi için neden bu kadar kalabalık bir ekibe ihtiyaç duyulduğu" sorusunu gündeme getirdi.
Polis baskınıyla sonuçlanan tahliye süreci, Türk siyasi tarihinde genel merkez binalarında yaşanan en sert müdahale olarak kayda geçti.
Atatürk düşmanlarının okullarda ne işi var ?
Osman Kavala ve Sedef Kabaş kararlarını veren hâkim Furkan Bilgehan Ertem'e terfi!
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’tan, Kayyum Tekin'e olay sözler! "Sen bir işbirlikçisin!"
AKP’den CHP’ye geçen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin borcu belli oldu
AKP'den CHP'ye geçen belediyenin geçmiş dönem listesi: Kasadaki para 642 bin, borç 125 milyon TL!
Halkbank'tan bir dolar açıklaması daha!
Bakan Koca açıkladı: 79.708 yeni vaka tespit edildi, 94.413 kişi sağlığına kavuşurken, 281 kişi hayatını kaybetti!
İnce: Cumhurbaşkanlığı seçiminin 5 yıl sürmeyeceğini senet veririm
Mansur Yavaş için soruşturma izni talep edildi
Bir ilde daha ekmeğe zam! 7.5 TL oldu
Eski MASAK Başkan Yardımcısı 'fenomen dosyasını' anlattı: "3 iddia var..."
CHP'li isimden şoke eden ÇAYKUR iddiası!
Sağlık Bakanı Koca, corona verilerini açıkladı: Can kaybı 7.506'ya, vaka sayısı 302.867'ye yükseldi!
İmamoğlu'nun duruşmalarına 'özel ayar' geldi! Artık tüm kontrol onlarda