Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik yürütülen konser soruşturmasında flaş bir gelişme yaşandı.
Savcılık kaynaklarından edinilen bilgilere göre soruşturma kapsamında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, "Görevi kötüye kullanma” ve “denetim görevinin ihmali" suçlarından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Özel Kalem Müdürü Nevzat Uzunoğlu hakkında İçişleri Bakanlığı’ndan soruşturma izni vermesini istedi.

ABB Başkanı Yavaş, geceye damgasını vuran habere ilişkin Sözcü'den Saygı Öztürk'e konuştu.
Yavaş, "Konuyu yeni öğrendim, ancak içeriği konusunda fazla bir bilgiye sahip değilim. Bunu öğrendikten sonra yarın sabah konuyu inceleyeceğim" diye konuştu.
Yavaş, soruşturmaya dahil edileceğine ilişkin iddialara ise yazılı bir açıklamaya yanıt vereceğini bildirdi.
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 20212024 yılları arasında yaptığı konser harcamalarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 5'i tutuklu 14 kişi hakkında, "nitelikli zimmet" suçundan iddianame hazırlandı. İddianamede, nitelikli zimmet suçunun zincirleme şekilde işlendiği gerekçesiyle 8 kişi hakkında 31,5 yıla, 6 kişi hakkında ise 18 yıla kadar hapis cezası istenmişti.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamaya göre, soruşturmanın temel dayanağını İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliği, MASAK, Sayıştay ve bilirkişi raporları oluşturuyor. Bu raporlarda, üç yıllık dönemde gerçekleştirilen 32 farklı konser hizmet alımında, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin toplamda 154 milyon 453 bin lira kamu zararına uğratıldığı iddia ediliyor.
İddianamenin mahkeme tarafından kabul edilmesiyle birlikte, beşi tutuklu 14 sanığın önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkması bekleniyor.
Saraçhane’de her beraate 45 bin lira25 izlenme
AKP'li başkan vatandaşın paylaşımına sinirlendi: "Ulan dingil, ulan angut"25 izlenme
Artvin'de bir kişinin öldüğü saldırı sonrası gece yarısı açıklaması: Şirket bölgeden çekildi!38 izlenme
Elektriğe zam mı yapıldı? EPDK'dan yüksek faturalar hakkında flaş açıklama46 izlenme
Bakanlıktan mısır ithalatına vize28 izlenme
CHP'den İstanbul İl Yönetimine atanan 4 kişi için flaş hamle22 izlenme
CHP'li Akdoğan duyurdu: Eşine fakirlik belgesi aldıran AKP'li vekilin skandalları bitmiyor! Eşini kendi şirketinde usulsüz olarak sigortalı göstermiş25 izlenme
Gözaltına alınan Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner'den ilk mesaj20 izlenme
Yılmaz Özdil'den Sisi ile el sıkışan Erdoğan için müthiş yorum!
Böcek ve Yalım'ın son iddialarına ilk yanıt CHP'li Murat Emir'den! "Deli saçmalığı, iftira..."
Erdoğan’a eski dostundan sert uyarı: "Adaletsizlik bir beka sorunudur"
'Genel Başkanlık Çalışma Ofisi' tabelası eski CHP İstanbul İl Başkanlığı'na asıldı!