Cumhuriyet'ten Nagihan Yılkın'ın haberine göre tartışmalı kararlarda imzası olan 10. Sulh Ceza Hakimi Furkan Bilgehan Ertem’in İstanbul’dan Bitlis’e gönderilerek burada Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı olarak görevlendirildiği ortaya çıktı. HSK Birinci Daire’nin, 12 Ağustos tarihli müstemir yetki kararnamesiyle Ertem’i Bitlis 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı olarak görevlendirdiği ortaya çıktı. Kararname, HSK’nin internet sitesinde de yayımlandı.
2018 yılında avukatlıktan hakimliğe geçen ve 3 yıl 10 aylık meslek kıdemi olan Ertem’in 4 yıllık kıdem şartını taşımamasına karşın Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından sulh ceza hakimi yapılması eleştiri konusu olmuştu. HSK’nin 21 Aralık'ta aldığı ilke kararına göre hakimlerin İstanbul gibi birinci bölge yargı çevresinde sulh ceza hakimi olmak için 4 yıl aynı bölgede görev yapması gerekiyordu. Ertem ise bu kriteri taşımıyordu.
Ertem’in hakkında 2 yıl 4 ay hapis cezası verildikten sonra serbest kalan gazeteci Sedef Kabaş kararlarında imzası bulunuyor. Yine Ertem’in 9 Mart 2020 tarihinde iş insanı Osman Kavala hakkında "devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasi ve askeri casusluk amacıyla temin etme" suçlamasıyla tutuklama kararı veren hakim olduğu biliniyor.
Sosyal medyada peş peşe paylaşımlar: "Gözaltına alınıyorum"17 izlenme
Cumhurbaşkanlığı seçim kağıdı sosyal medyayı salladı!20 izlenme
Instagram açılacak mı? Bakanlık ve Instagram yetkililerinden kritik toplantı37 izlenme
İstanbul'da diriye de ölüye de yer kalmadı: Mezarlıklarda doluluk oranı tavan yaptı, 131 mezarlıkta defin işlemi yapılamıyor42 izlenme
Hayırseverin üniversiteye bağışladığı binalar Diyanet'e verildi!97 izlenme
TEMA Vakfı: Kazdağlarının yüzde 79'u maden ruhsatlı76 izlenme
İthalat fayda etmedi kıymanın kilosu yine zamlandı!89 izlenme
KYK yurtlarında sorunlar bitmiyor: Son 15 günde 3’ü intihar 6 ölüm!35 izlenme