Halkbank dün gece 3.80'den dolar satışına ilişkin bir açıklama daha yaparak 'yapılan işlemlerin geçerli olmadığını' ifade etti.
Halkbank, dün akşam doların 3.72, euro’nun da 4.32’den satışa açılması hakkında yeni bir açıklama yaptı. Açıklamada “Söz konusu işlemler nedeniyle bankamız ve müşterilerimizin hiçbir şekilde kar ve zarar durumu oluşmamıştır” denildi. Açıklamada, söz konusu işlemlerin herhangi bir geçerliliği olmadığı belirtildi.
Dün kur dalgalanmalarına Halkbank sitesinden döviz kurlarını takip edenler şaşkınlığa uğradı. Sitede dolar 3,72'yi, euro ise 4,32'yi gösterdi. 23.32 itibari ile dolar 6,55 iken euro 7,62'yi gördü. Halkbank'ın sitesine kısa bir süre erişim sağlanamazken, müşteri hizmetlerine de kısa süre ulaşılamadı. 36 dakika sürdüğü ifade edilen bu durum, 'vurgun' iddialarını gündeme getirdi.
Halkbank da konu hakkında yeni bir açıklama yaparak 'işlemlerin geçerli olmadığını' duyurdu.
Halkbank’tan yapılan açıklama şöyle:
"31 Ağustos 2018 akşamı bankamızca döviz kurlarının sisteme aktarılmasında kullanılan 3. parti bir yazılımdan kaynaklanan hatalı döviz kurları ile gerçekleştirilen müşteri döviz alımsatım işlemlerinin herhangi bir geçerliliği bulunmamaktadır. Söz konusu işlemler nedeniyle bankamızın ve müştelerimizin hiçbir şekilde kar/zarar durumu oluşmamıştır. Sistemimiz, normal işleyinde döviz alımsatım işlemlerine devam etmektedir."

http://www.yurtgazetesi.com.tr/ekonomi/halkbanktanbirdolaraciklamasidahah109165.html
Seçil Erzan'ın mesajlarında Fatih Terim detayı: "Yaranmak için değil, onun parası"28 izlenme
Atatürkçü Düşünce Derneği'nden Bahçeli'nin Öcalan çıkışına yanıt: "Akıl tutulmaları!"15 izlenme
Fıstık üreticisinin hali perişan: "Keşke ekmeseydik, tarlada kalsa bundan daha iyiydi"22 izlenme
Dünyanın ilk kadın savaş pilotu Sabiha Gökçen’in hayatı belgesel oldu26 izlenme
Müjdat Gezen yargının geldiği durumu özetledi 'Hakaret eden Erdoğan, yargılanan Müjdat Gezen !'2519 izlenme
Van’da PKK sığınağında silah ve mühimmat ele geçirildi107 izlenme
Halkın bankası akrabayı büyüttü36 izlenme
Karşınızda Atatürk’ün şampiyon kızları Eczacıbaşı276 izlenme
Kılıçdaroğlu'ndan kardeşine son görev! Yanında tek parti lideri vardı.
Zonguldak'ta maden ocağında göçük! 6 işçi yaralandı, 1 işçi hayatını kaybetti, 280 işçi kurtarılmayı bekliyor
İktidara isyan etti! Şahan Gökbakar Türkiye'nin ranta açılan servetini paylaştı
Yeni radar uygulamasını eleştiren sürücü: “6 şeritli yolda 30'la gitmek zorundasın ve kamerayı da koymuş oraya istiyorsan gitme… Ya bu zulüm neden yapılıyor insanlara gerçekten anlamış değiliz”