Arabasıyla bir motosiklete çarparak 17 yaşındaki Batın Barlasçeki’nin ölümüne, üç kişinin de yaralanmasına neden olan eski Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın kızı Fatma Zehra Kınık Demir tutuksuz yargılanmış son duruşmada yurtdışı çıkış yasağının da kaldırılmasını talep etmişti.

17 yaşındaki Batın Barlasçeki’nin acılı annesi Hasret Doğan, bu talebe “Ben canımdan fazla değer verdiğim evladım için savaşıyorum. Onlar buna karşılık eğitiminin yarım kaldığını söyleyebiliyor. Benim de hayatım bitti oğlumla beraber. Oğlum gitti, canı gitti. Ve sen eğitimini dert ediyorsun. Gerçekten bu mu yani? Buna sebebiyet vermiş bir insan olarak, bu kadar vicdansız olamazsın” diyerek isyan etti.

Ayakta zor durduğunu belirten Doğan, “Oğlumun o düşme anını bile hayal edemiyorum. O an bana ihtiyaç duydu mu, ne hissetti? Hala bunları düşünüyorum. Buralar beni mahvediyor. Bir anne için, çocuğu düşse en çok annenin canı yanar, ben oğlumu kaybettim bu kaza sonucunda” diyerek acısını dile getirdi.

Batın’ın tek çocuğu olduğunu, şahit olmadıklarını vefatından sonra arkadaşlarından öğrendiğini söyleyen acılı anne şöyle konuştu: Son zamanlar da 'Her an herşey olabilir' derdi bana, hep bu sözle şakalaşırdı. Her an her şey olabilirmiş gerçekten, son dersini verdi bana ve gitti.. 'Hemen geleceğim anne' diyerek çıktığı eve bir daha dönemedi. Onu son kez öpemedim bile, o da beni öpemedi. Hemen gelecekti çünkü. Gelemedi...

Geçtiğimiz Temmuz ayında Beykoz Kavacık’ta Fatma Zehra Kınık Demir, otomobiliyle Yavuz Selim Öztürk'ün kullandığı motosiklete çarptı.
Motosikletin arkasında oturan 17 yaşındaki Batın Barlasçeki düşerek başını beton dubalara çarparak hayatını kaybetti.
Motosikleti kullanan Öztürk ile kaldırımda sürüklenmeye devam eden motosikletin çarptığı 2 kişi de yaralandı.

Kazanın ardından 1 gün gözaltında kalan Fatma Zehra Kınık adli kontrol şartıyla serbest kaldı. "Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" iddiasıyla 2 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Fatma Zehra Kınık hakkında verilen adli kontrol şartı 30 Ekim'de gerçekleşen ilk duruşmada kaldırıldı.
Davanın ikinci duruşmasında Kınık'ın avukatları, müvekkillerinin yurt dışı çıkış yasağının kaldırılmasını talep etti.
Kaynak: ANKA
Gerçek Gündem
İktidar bu seneyi 'Emekli yılı' ilan etmişti: En düşük maaş alan emekliye zam oyunu
Esenyurt’ta Rojin Kabaiş için adalet çağrısı: ‘Cezasızlık katilleri cesaretlendirdiği için kadınlar öldürülüyor’
Mansur Yavaş'tan Mehmet Özhaseki’ye suç duyurusu!
MHP’de ‘AKP’li aday’ krizi! Ülkücülerden parti binasına baskın
ABD ve Yunanistan’dan Türkiye sınırında tatbikat!
‘Suçlular nasıl serbest dolaşıyor?’ sorusunun cevabı: Türkiye, yaklaşık 350 bin mahkum ve tutuklu sayısıyla Avrupa’da lider!
Ankara’da okul servis ücretlerine dev zam! Kısa mesafe 12 bine dayandı
Uyuşturucu kaçakçılığından aranan Venezuelalı siyasetçi de SBK'nın uçağıyla uçmuş!
MKE Roket ve Patlayıcı Madde Fabrikası'nda patlama: 5 şehit
Kamu taşınmaz satışı tam gaz!
Instagram'ın yerine kullanacakları yerli ve milli Touch App yabancı çıktı
Hazine ve Maliye Bakanlığı açıkladı: Dış borç 453,5 milyar dolar
650 bin olan nüfus 2 milyona çıktı! Vali: Vakalarımızda biraz tırmanış oldu
Daha bugün belli olmuştu: Vergi zamlarında plan ortaya çıktı! 2025 bütçesi indirime kapı araladı