AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Ankara’da Türkiye Basın Federasyonu’nun ‘Anadolu Sohbetleri’ programında medya temsilcileri ile bir araya geldi.
Burada gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Yazıcı, İBB soruşturmaları ve CHP'nin Kurultay davasına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
Silivri'deki Marmara Cezaevi'nde tutuklu bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da dahil olduğu diğer isimlerin masumiyet karinesinin esas olduğuna vurgu yapan Yazıcı, "Yargıya taşınmış, halen soruşturulması devam eden ve üzerinde gizlilik olan bir konu ile ilgili masumiyet karinesini olumsuz etkilemekten uzak durulmalı. Evrensel hukuk prensiplerine göre hareket edilmelidir" ifadelerini kullandı.
İddiaların gazetelerde yayınlanmasını da yanlış bulduğunu belirten Yazıcı, "İddianame bir an önce hazırlanmalı ve mahkeme de kararını uzatmadan vermelidir" dedi.
Yazıcı, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'na ilişkin yürüttüğü soruşturmaya ilişkin soru üzerine, yargının konusu olan bir konuyla ilgili yorum yapmayacağını söyledi.
Yazıcı, "Bu konunun kamuoyunda çokça tartışılması hukuk normları açısından doğru değil" dedi.
Sözcü
Süleyman Soylu, Kılıçdaroğlu’na hakaret etti!25 izlenme
Canlı yayında büyük kavga...! Bardaklar havada uçuştu !1266 izlenme
CHP'li Başkan yapılan usulsüzlüğü ifşa etti: "Hesap vermesi gerekenler bizden hesap soramazlar"15 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 67.023 yeni vaka tespit edildi, 78.362 kişi sağlığına kavuşurken, 156 kişi hayatını kaybetti!44 izlenme
Esad yönetimiyle 11 yıl sonra ilk resmi temas kuruldu! Bakan Akar, Moskova'da Suriye Savunma Bakanı ile görüştü33 izlenme
ClubHouse üyeliğine ‘fıstık gibi kız’ kriteri! WhatsApp yazışmaları ortaya çıktı17 izlenme
Gözyaşartıcı! Orhan Gencebay: Benim tuzum kuru, aç sefil sanatçılar için mücadele ediyorum424 izlenme
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve medyaya jet soruşturma32 izlenme
Yenidoğan Çetesi'nin skandalları bitmiyor! "Kocama ilaç verip 'hastaneden memnunum' dedirtip videosunu çektiler"
Zelenskiy duyurdu: Haritadan silindiler!
Hani enflasyon düşüyordu? Mehmet Şimşek'e duyurulur: Fiyatı yüzde 327 arttı!
2 Suriyeli, 7 Türk'ü 'FETÖ' yalanıyla dolandırdı!