Hazine ve Maliye Bakanlığı zamları savundu. Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda Avrupa ülkelerindeki akaryakıt fiyatlarının tablosu verilerek “Akaryakıtta hâlâ Avrupa’nın en ucuz 4'ncü ülkesiyiz” denildi.
Bu sözlerin ardından Erdoğan'ın, Refah Partisi döneminde, benzin Almanya'dan daha ucuz diyen vatandaşa "Saf olma, kendine gel. Ekonomide kaide alım gücüyle ölçülür" yanıtı yeniden gündem oldu.
"KARDEŞİM BİRAZ UYANALIM YA"
Erdoğan Almanya’da çalışmayan bir işçinin Türkiye’de çalışan bir işçiden 1280 kere daha fazla huzur içinde yaşadığını belirterek şu açıklamaları yapmıştı:
"Kardeşim biraz uyanalım ya. Sen nasıl Almanya'yla benzini mukayese ediyorsun. Almanya’daki çalışmayan işçi Ahmet Türkiye’deki çalışan işçi Ahmet’ten aylık geliri itibariyle, çocuk paralarını katmıyorum, dikkat edin 1280 kere daha fazla huzur içinde, refah içinde yaşıyor.
Ama benim saf kardeşim de diyor ki, doğru ya hakikaten Almanya’da 1 mark. 1 mark kaç para şimdi 1200 lira e bizde benzin 1125 lira bak bizde benzin daha ucuz.
Saf olma, kendine gel. Çünkü ekonomide kaide alım gücüyle ölçülür."
Odatv.com
Yılbaşı öncesi Kanal İstanbul mesaisi!
Emekliler kendilerini zincirledi: "Modern köleliği yaşıyoruz"
Türkiye’de karşılıksız çek tutarı yüzde 50 arttı!
Şimdi de başımıza KDV zammı yağacak!
İmamoğlu açıkladı: "İBB Hatay'da depremde yıkılan su üretim tesisini onardı, bölgenin su ihtiyacı buradan sağlanacak!"
Başsavcılık emekli amirallerin beraat kararına itiraz edecek
İstanbul Barosu seçimlerinde kendilerine 'Kardeşler Cemiyeti' diyen gericilerden skandal görüntüler !
Fon patladı Arınç'ın telefonu susmadı! Tüm AKP'lilerden aynı cümleyi duydu
Esnaf faturalara böyle isyan ediyor: "İşletmeler batmak üzere!"
AKP’ye Sivas’ta soğuk duş! Bakan Murat Kurum boş meydana konuştu
Muhalefetten tarihi buluşma: 6 siyasi partinin genel başkanları bir araya geldi
Kaymakamdı, saatler içinde önce Vali Yardımcısı sonra Kayyum oldu
Narcos Türkiye! Meksika kartellerini aratmayan vahşet: Büyükçekmece kazısından sadece ceset çıkmadı…
Ankapark'ta yeni detaylar ortaya çıktı: Dinozorlara 7,9 milyon dolar!