Ankara 20. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmada, eski Deniz Kuvvetleri Komutanları Bülent Bostanoğlu, Eşref Oğuz Yiğit ve Murat Bilgel'in de aralarında bulunduğu 103 sanık, "devletin güvenliğine veya anayasal düzene karşı suç işlemek için anlaşma" suçundan beraat etti.
Alınan bilgiye göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, kararı istinafa taşıyacak.
Başsavcılık, esas hakkında mütalaada cezalandırılması talep edilen sanıklar Alper Çetin Tezeren, Atilla Kezek, Atilla Kıyat, Arif Vehbi Alpman, Ergün Mengi, Işık Biren, İlker Güven, Mustafa Özbey, Namık Kemal Çalışkan, Osman Metin Açımuz, Ramazan Cem Gürdeniz ve Türker Ertürk yönünde beraat kararının bozulmasını talep edecek.
Mütalaada, söz konusu isimlerin, seçilmiş hükümeti hedef aldıkları ve muvazzaf askeri personel ile toplumun muhalif kesimlerini birlikte harekete geçirmek için anlaştıkları belirtilmişti.
İDDİANAME
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 4 Nisan 2021'de, bazı emekli amirallerin yayımladığı "Montrö bildirisi"ne ilişkin soruşturma başlatmıştı.
Başsavcılık, 6 Aralık 2021'de 103 sanık hakkında "devletin güvenliğine veya anayasal düzene karşı suç işlemek için anlaşma" suçundan 3'er yıldan 12'şer yıla kadar hapis cezası talebiyle iddianame düzenlemişti.

Yeniçağ
Kriz sürüyor! "İran taahhüt ettiği gazı vermiyor"51 izlenme
Merve Dizdar, Cannes Film Festivali’nde en iyi kadın oyuncu ödülünü aldı!47 izlenme
AKP'li belediye, yardımları yurttaşlara değil vakıflara dağıttı!49 izlenme
Okan Bayülgen'in programında AKP'ye çıplak protesto ve yayın kesilmedi !839 izlenme
Hasan İmamoğlu: "Haksız yere bu kadar insanlara eziyet çektiren, bizim kadar perişanlığa sürükleyenler, çoluk çocuğunun ciğerinden et yiyerek iyileşmeye uğraşsın ve iyileşemesin"32 izlenme
SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarına yeni düzenleme67 izlenme
Çiftlik Bank tokatçısı Mehmet Aydın'ın Uruguay'daki evi ortaya çıktı !1251 izlenme
Milyonlarca Emekliye Kara Haber! İşte Emekli Maaşlarlarından Yapılacak Yeni Kesinti26 izlenme
Eğitimde eşitlikte son, işsizlikte ilk sıradayız!
Ankara’da metro sabotajı! Mansur Yavaş görüntüleri paylaşıp, vatandaşı uyardı
Nureddin Yıldız protestosunda tutuklanan bir öğrenci serbest bırakıldı
Çankaya Belediyesi'nin Baro Başkanlarına gönderdiği yemekleri polis içeri almayınca, direksiyon başına CHP'li Veli Ağbaba geçti!