Korona virüse yakalanan Türk vatandaşı Emrullah Gülüşken, İsveç’te tedavi göremediği gerekçesiyle Sağlık Bakanlığı’na ait özel jet ile alınarak Türkiye’ye getirilmişti. Konu, İsveç basınında da haber olmuştu.
RS FM’de yayınlanan Atilla Güner’le Akşam Postası Editörü Uğur Koçbaş, Gülüşken’in alınmadığı iddia edilen hastanenin bulunduğu yerel yönetimin basından sorumlu yetkilisi Jimmy Gottfridsson ile konuştu. Emrullah Gülüşken’in hastalığıyla ilgili sorulan soruya hastadoktor gizliliği nedeniyle bilgi vermeyen Jimmy Gottfridsson, “İsveç’te sağlık sisteminde tam gizlilik esastır. Hiçbir şekilde sağlık durumları ve aldıkları tedavilerle ilgili bir detay verilemez” dedi.
Emrullah Gülüşken’in hastaneye yatırılmamasındaki sebep neydi sorusu da sorulan yetkili, “Skane Bölgesi’nde hastanelere sadece yatırılma gerekliliği olan hastalar yatırılır ve buna Kovid19 vakaları da dahildir. Koronaya bağlı olarak ciddi bir şekilde hastalığı olan hastaları yatırmak konusunda da bir krizimiz/sıkıntımız bulunmuyor. Her vaka için tıbbi değerlendirme yapılıyor. Şunu da önemle vurgulamak isteriz ki birçok Koronavirüs hastası tedavilerine evlerinde devam etmektedir” ifadelerini kullandı.
İsveç Göçmenlik Ofisi’nin İsveç devletini karalamaktan aile hakkında bir soruşturma açtığına yönelik iddialarla ilgili de konuşan Jimmy Gottfridsson, “Böyle bir şeyin İsveç’te daha önce hiçbir zaman yaşanmadığını size söyleyebilirim. Ayrıca İsveç kanunlarında da böyle bir suç bulunmamaktadır” şeklinde konuştu.
İsveç’in Malmö Kenti’nde yeni tip koronavirüs (Kovid19) testi pozitif çıkmasına rağmen tedavi edilmeyerek eve gönderilen, kızları Samira ve Leyla’nın sosyal medyadan yayımladığı yardım çağrısının karşılık bulması sonucu Emrullah Gülüşken ve 3 çocuğu ambulans uçakla Türkiye’ye getirilmişti. Gülüşken ile çocukları Esma, Samira ve Mahmut’un sevk edildikleri Ankara Şehir Hastanesi’nde tedavileri sürüyor.
https://abcgazetesi.com/isvectekihastaneyetkilisikonustutedavietmedilersozuicinnededi102668
CHP’den çok sert “Tamer Karadağlı” tepkisi: "Sarayı çok seviyor, birden döndü"34 izlenme
Son sözleri yürek burktu… “İnsanları kırmayın” dedi, canına kıydı37 izlenme
CHP'li Ulaş Karasu hayalet yola verilen 600 milyon avroyu ortaya çıkardı20 izlenme
Seçil öğretmen, Şırnak'ta öğrencileri ile Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı diye PKK'lılar tarafından hedef gösterildi !304 izlenme
Erdoğan’dan Ekrem İmamoğlu talimatı!1504 izlenme
CHP'li Murat Bakan açıkladı: "Polis Meslek Yüksek Okulları'nın tüm personellerine seçim gecesi görev talimatı"35 izlenme
‘Kızılay Holding’in 12 koltuklu başkanı36 izlenme
CHP’li Torun’dan bakan Kurum’a: 432 milyon TL’yi kimlerin cebine aktardınız?31 izlenme
Ekmeği 4 TL’ye yemek zorunda kalabiliriz!
CHP’li kritik isme jet 'Teğmenler' soruşturması
Davutoğlu'ndan Erdoğan'a gönderme! "Oğlunu diğer vatan evlatlarından ayıran biri devlet adamı olamaz"
Sandık tarih mi oluyor? YSK Başkanı Ahmet Yener'den 'elektronik oylama' açıklaması