ABB yönetiminin “İsraf Sayfası” başlığı altında ortaya koyduğu tablo, “Çılgın proje” için harcanan paraların büyüklüğünü ve israfı bir kez daha gözler önüne serdi.
Hayvan heykellerine 1,3 milyon dolar: AOÇ yenileme alanında kullanılmak üzere Aralık 2013’te alınan hayvan heykellerinin hakediş tutarının 1,3 milyon dolar olduğu belirtildi. Yine AOÇ yenileme alanında kullanılmak üzere Eylül 2013’te gerçekleştirilen ihale kapsamında alınan 68 kalem mal için de yükleniciye 30,4 milyon dolar ödeme yapıldığı öğrenildi.
Kullanılmayan teleferiğe 50 milyon dolar: İhalesi Aralık 2013’te ABB Kent Estetiği Daire Başkanlığı’nca gerçekleştirilen “Hayvanat Bahçesi ve Teleferik Yapım İşi” için ödenen para ise en maliyetli kalemlerden birini oluşturdu. İhale kapsamında yükleniciye toplam 50,4 milyon dolar ödeme yapıldığı tespit edildi. İşin başladığı günlerde dolar kurunun 2,036 TL olduğu bildirildi. Teleferiğin, tesisin faaliyette olduğu süreç dâhil hiçbir zaman kullanılmaması da dikkat çekti.
“Fışkiyeye” 14,8 milyon lira: Çıkarılan tabloya göre, AOÇ yenileme alanında kullanılmak üzere 33 kalem aydınlatma elemanı ile 202 metre uzunluğunda “müzikli görsel fıskiye” satın alındı. 2013 yılında, yani 1 ABD dolarının 2,044 TL olduğu günlerde gerçekleştirilen satın alma işlemi için belediye kasasından 14,8 milyon TL çıktı.
BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre, Batık proje için yapılan fahiş harcamalardan bazıları şöyle:
Dinozor iskeletleri ve fosilleri: 694 bin dolar
Dinozor ve kamuflaj malzemeleri: 4,7 milyon dolar
Hareketli dinozor, yapay ağaç, bank ve gölgelikler: 2,5 milyon dolar
Plastik çiçek ve plastik ağaç: 1,8 milyon dolar
Atatürk Orman Çiftliği giderek yok oluyor!208 izlenme
AKP'li belediye 'pes' dedirtti! Milyonluk kültür merkezi yıkılıyor!115 izlenme
AKP emekliye kırıntılarla idare edin diyor17 izlenme
Erdoğan kayyum kılıcını çekti! Sıradaki belediye...42 izlenme
AKP dönemi milyonlar akmış: Belediye değişince eli ayağı kesildi42 izlenme
Milletvekili adayı yapılan Nebati devletin aracıyla seçim çalışması yapıyor69 izlenme
İmamoğlu'na bağış yapan vatandaşların, dekonta düştükleri notlar göz yaşarttı... "Son harçlığımı, ülkemin geleceğine yatırıyorum "117 izlenme
Vatandaş sokak ortasında ülkenin haline böyle isyan etti 'Böyle bir adalet mi var hukuk mu var!'49 izlenme