Türkiye 14 Mayıs 2023 günü Cumhurbaşkanını ve milletvekillerini seçmek için sandığa gidecek. AKP, seçimler öncesinde seçim kampanyasını resmen başlatırken, tören ve mitinglerin yapıldığı meydanlardaki erime sürüyor.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum bugün açılış töreni için geldiği Sivas’ta konuşma yaptı. Kurum’un konuşması sırasında meydanın büyük bir bölümünün boş kaldığı görülürken, havadan çekilen görüntüler sosyal medyada gündem oldu.
Sivas’ta gerçekleştirilen son yerel seçimde AKP yüzde 49.35 oranında oy aldı. İktidarın kalesi olarak görülen Sivas’ta Bakan Kurum’un ziyaretine çok az sayıda partilinin gelmesi, anketlerde ortaya çıkan oy kaybını gözler önüne serdi.
CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Kurum’un kenti ziyaretine ilişkin “Seçime 39 gün kaldı. Sivas’ta gördüğümüz tablo bize Türkiye resmini de sunuyor. Halktan tamamen kopmuş bir iktidardan bahsediyoruz. Sayın Kurum’un katıldığı açılışta protokol harici kimse yok. O kadar reklam, şatafat ve harcama bu protokol içinmiş demek. Beş yıldır Sivas’a verilen sözler tutulmadı inanıyorum ki Sivaslılar 14 Mayıs’ta AKP’ya faturayı kesecek” açıklamasını yaptı.
Öte yandan ‘Millet Buluşmaları’ kapsamında Isparta’ya giden İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Ekrem İmamoğlu ise 10 binlerce yurttaşa hitap etti. İmamoğlu’nun kent ziyareti izdihama sebep olurken, miting yaptığı alanda yoğunluk ise dikkatlerden kaçmadı.
Tele1
İstanbul depremi için ürküten senaryo! ‘Tehlike büyük’ dedi, o ilçeyi işaret etti
Esnaf açtı ağzını yumdu gözünü! 'Baştaki insan halkından korkuyor'
Almanya’ya öğrenci göçünde Türkiye birinci!
Millete sabır, Diyanet’e yüzde 155,7 zam!
Trabzonlulara 'Pontus' benzetmesi yapan AKP'li M.Tevfik Göksu'nun '8 aydır iş bulamıyorum' diyen vatandaşa yaptığı skandal hareket !
Dolmabahçe müezzini Fuat Yıldırım: 'Sen nasıl cumhurbaşkanımızı yalanlarsın' diye saldırdılar
Başörtülü hakimi "Laikliğe Aykırı" olduğu gerekçesiyle reddeden avukat hakkında dava açıldı
AKP'de 'Büyük kopuş' paniği! Bayram ziyaretleri vekiller için kabusa dönmüş
Sabıka kayıtlarına Arapça dil de eklendi
Fitch tescilledi: Ankara Büyükşehir, Türkiye’nin kredibilitesi en yüksek belediyesi
Rojin Kabaiş’in ölümünde dosyanın seyrini değiştirecek gelişme! Adli Tıp raporu ortaya çıkardı
Ormancılar uyarmıştı!.. Erdoğan’ın rekor kırmak için diktiği 10 milyon fidan kurudu!
AKP’li belediye, CHP’li İzmit Belediyesi’nin cami önünde çorba dağıtımını engelledi!
Ayhan Bora Kaplan duruşmada üst üste hatalı şifre girerek telefonunu kilitledi