Seçimlere kadar ekonomiyi merkez bankasına kapı arkasından döviz sattırmakta arayan iktidar, satış baskısını kaldırdı.
Böylece döviz kurları fırladı. Dolar TL kuru 19 lira bandından 26 liraya, Euro TL ise 21 liradan 29 liraya kadar yükseldi.
AKP ve Erdoğan tarafından seçim sonrası “Türkiye Yüzyılı başlayacak” diye propaganda yapılırken A’dan Z’ye her şeye zam yapıldı. Vatandaşın zamlar karşısında alım gücü de düştükte düşüyor.
Bir sokak röportakında ise her seçimde AKP’ye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a oy verdiğini ifade eden vatandaş peşpeşe gelen zamların ardından “Neredeyse pişman olacağım” dedi.
Sosyal medyada yayınlanan videoda vatandaş akaryakıta gelen zammı eleştirirken şu ifadeleri kullandı:
“Neredeyse pişman olacağım AK Parti’ye oy verdim diye. Zamlar yüzünden sevincimiz kursağımızda kaldı”
Yeniçağ
Burj Al Babas yine ‘konkordato’ dedi
Bir dev zam da Avrasya Tüneli'ne
Tunç Soyer dayanışma çağrısı yaptı, vatandaşlar veresiye defterlerini kapatmak için yarışa girdi!
Elektrik tarifesinde dağıtım şirketlerine kıyak! Faturalara yansıyacak!
Gözaltındaki Mustafa Bozbey'den ilk mesaj: "Çağırsalardı gelirdim"
Akaryakıt zammı öncesi istasyonlardaki araç kuyrukları caddelere taştı!
AKP'li belediye başkanından skandal hareket! Kadın mimarlarla fotoğraf çektirmedi ve ödüllerini vermedi!
Gözaltına alınan fenomen çift Neslim ve Kıvanç Güngen’in Euro saçtığı görüntüler ortaya çıktı: Nereden geliyor bu derenin suyu?
Kapatılıp parka dönüştürülen iki havalimanı arasında dudak uçuklatan fark
Irak'ta yıllar sonra Saddam sloganları! Elektrik kesintileri nedeniyle Basra'da sokağa inen halk: “Kanımızla canımızla seni kurtaracağız Saddam”
Asgari ücretliyi 'Menemen Enflasyonu' da vurdu
CHP'den "Kamuoyu, meşgul ediliyor" diyen Sağlık Bakanı'na sert tepki
Ukrayna ordusu Rusya için stratejik olarak büyük önem taşıyan Kırım Köprüsü'nü vurdu!
Bu pazar seçim olsa sorusu soruldu: AKP ve CHP arasında fark kapandı, Küçük ortak MHP baraj altı