Türkiye'nin ABD'den alacağı sıvılaştırılmış doğal gazın (LNG) maliyeti belli oldu.
Amerikan The Wall Street Journal (WSJ) gazetesinde bugün yayımlanan habere göre, 20 yılık anlaşmanın toplam maliyeti 43 milyar dolar olacak.
WSJ haberinde, "Erdoğan, son aylarda Batı ile daha yakın ilişkiler kurma arzusunu dile getirdi. Türkiye bu hafta, Amerikan sıvılaştırılmış doğal gazını satın almak için 20 yıllık, 43 milyar dolarlık bir anlaşma imzaladı. Bu anlaşma, ülkenin Rus enerjisine olan bağımlılığını azaltmaya yardımcı olabilir." denildi.
ABD Başkanı Donald Trump ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında dün Beyaz Saray'da yapılan görüşmedeki başlıklardan biri de enerjiydi.
Beyaz Saray'daki kritik görüşmenin bir gün öncesinde New York'ta, Türkiye'nin petrol ve gaz altyapısından ve gaz ticaretinden sorumlu devlet kuruluşu BOTAŞ ile dünyanın en büyük bağımsız entegre enerji ve emtia gruplarından Mercuria arasında LNG tedarik anlaşması imzalandı.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "Bugün, önümüzdeki 20 yıl boyunca toplamda yaklaşık 70 milyar metreküp doğal gaz eşdeğeri ABD kaynaklı LNG tedarikine imkan tanıyacak bir anlaşmayı imzaladık" demişti.
Nefes
Emekliler seyyanen zam beklerken Mehmet Şimşek yaptı yine yapacağını25 izlenme
İstanbul Esenler'de, İmam hatip öğrencilerine 'Şehit olmak istiyorum' diye eğitim veriyorlar !665 izlenme
Özelleştirme sevdası bitmiyor! İşte en son satılan Şeker Fabrikaları58 izlenme
Bakan Bilgin EYT’de merak edilen soruları yanıtladı60 izlenme
Tahvil piyasalarında resesyon ve enflasyon endişesi58 izlenme
Nihat Özdemir'in işçileri Nou Camp'ta sopalarla kavga çıkardı! Yaralılar var40 izlenme
Yangın bölgesinde çay fırlatması dünya gündeminde 'AKP oylarında rekor düşüş'58 izlenme
Gürsel Tekin'in savunması çöktü: Bodrum'da kirasını ödemediği daire ile ilgili belgeler ortaya çıktı19 izlenme