TRT yine büyük harcamalarıyla gündeme geldi. 7 bin 967 personeli olan ve bin 786 kişiyi de taşeron olarak çalıştıran kanal, programlarının yüzde 32'sini özel firmalara yaptırıyor.
TRT, “Payitaht Abdülhamit, Uyanış Büyük Selçuklu, Hay Sultan Abdulkadir Geylani Hazretleri” gibi yapımlarda oyunculara ne kadar ücret verildiğinin bilinmediğini açıkladı.
TRT tarafından TBMM KİT Komisyonu üyesi milletvekillerine gönderilen yazılı cevapta, “Bu programlar için ilgili firmalara bölüm başı ödeme yapılmaktadır. Oyunculara firma tarafından yapılan ödeme bilgimiz dışındadır” yanıtı verildi. Diziler için firmalara ödenen tutar da “rekabet” gerekçesiyle gizli tutuldu.
FİYAT AVANTAJI BAHANESİ
TRT, “Ödenen bölüm başı ücretin açıklanması durumunda kurum olarak fiyat avantajımızı kaybedeceğimizden dolayı paylaşılmamaktadır” diyerek programlara ödenen tutarı saklı tuttu.
CHP Adana Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, “Ecdad dizisi çektiğini iddia eden TRT hangi oyuncunun bölüm başı ne kadar ücret aldığını bilmiyor. Bu durum kabul edilebilir değildir” dedi.
https://www.krttv.com.tr/gundem/trtdizilereprogramlaraodedigiucretigizlituttuh85554.html
Necla Nazır, Ferdi Tayfur'un cenazesinde yaşanan gerginlik hakkında konuştu: "Cenazede bunu yaptılar, biz hastaneye nasıl gidelim. İnsanlar yaşadığımız şeyin iç yüzünü bilmiyorlar"104 izlenme
Akaryakıta asrın zammı gelecekti: İptal edildi27 izlenme
Saraya yüzde 100, emekliye yüzde 25: Sarayın dakikalık masrafı 2 emekli maaşını aşıyor35 izlenme
Sahte diploma krizi Kabine'yi sarsacak iddiası: Erdoğan faturayı kime kesecek?15 izlenme
Mansur Yavaş: Allah’ın nimetinden bir katrilyon kâr edildi483 izlenme
Sağlıkta şiddet bitmiyor! Doktora küfürler savurup odasına girmeye çalıştılar29 izlenme
Hazine 'dış güç' denilen küresel tefecilere borçlandı46 izlenme
İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı'dan Suriyelilerle ilgili paylaşımlara ilişkin açıklama27 izlenme
CHP'li Yavuzyılmaz bu kez de Cumhurbaşkanlığı bünyesindeki makam araçlarını ifşa etti!
CHP'li Maraklı, yeni ÖSYM başkanının geçmişte attığı skandal tweeti paylaştı! "Tarikatçıya 'efendim' diyen bir ÖSYM başkanımız var artık"
Vahdettin'in Torunu'ndan Atatürk düşmanlarına kapak ! 'Atatürk olmasaydı...'
Malatya’da ağır hasarlı bina, tazyikli su sıkılırken yıkıldı