TRT yine büyük harcamalarıyla gündeme geldi. 7 bin 967 personeli olan ve bin 786 kişiyi de taşeron olarak çalıştıran kanal, programlarının yüzde 32'sini özel firmalara yaptırıyor.
TRT, “Payitaht Abdülhamit, Uyanış Büyük Selçuklu, Hay Sultan Abdulkadir Geylani Hazretleri” gibi yapımlarda oyunculara ne kadar ücret verildiğinin bilinmediğini açıkladı.
TRT tarafından TBMM KİT Komisyonu üyesi milletvekillerine gönderilen yazılı cevapta, “Bu programlar için ilgili firmalara bölüm başı ödeme yapılmaktadır. Oyunculara firma tarafından yapılan ödeme bilgimiz dışındadır” yanıtı verildi. Diziler için firmalara ödenen tutar da “rekabet” gerekçesiyle gizli tutuldu.
FİYAT AVANTAJI BAHANESİ
TRT, “Ödenen bölüm başı ücretin açıklanması durumunda kurum olarak fiyat avantajımızı kaybedeceğimizden dolayı paylaşılmamaktadır” diyerek programlara ödenen tutarı saklı tuttu.
CHP Adana Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, “Ecdad dizisi çektiğini iddia eden TRT hangi oyuncunun bölüm başı ne kadar ücret aldığını bilmiyor. Bu durum kabul edilebilir değildir” dedi.
https://www.krttv.com.tr/gundem/trtdizilereprogramlaraodedigiucretigizlituttuh85554.html
İliç'te siyanür havuzunda kuşlar ölüyor: "Basın görüntülemesin diye örtü örtüldü"51 izlenme
Benzin ve motorinde bir indirim daha40 izlenme
Türkiye'nin kâğıt devi iflasla boğuşuyor16 izlenme
Yoksulluk sınırı asgari ücretin 4 katını aştı15 izlenme
Madencilerin maaşına çöken patron, Abdülhamit'in saatine servet ödemiş10 izlenme
Halk ekmeği alan yandaş yurttaşa "dört dörtlük hayat" dersi25 izlenme
Bizim Süslümanlar, Umre'nin içini de böyle boşalttılar!160 izlenme
Manisa’da tartışmalı öğretmen eğitimi: AKP'li vekilin konuşmacı olacağı seminere katılım zorunlu23 izlenme