Doğu Afrika ülkesi Uganda, yerli ve milli imkanlarıyla ürettiği güneş enerjili otobüs ve elektrikli otomobilin ardından ilk hibrit aracını da test etti.
Hibrit Sedan araçların test sürüşleri başarıyla tamamlanırken kısa sürede seri üretime geçilmesi planlandı.
Kiira Motors şirketi, Afrika kıtasının ilk ilk güneş enerjili otobüsü ve elektrikli otomobilinden sonra üretmeyi başardığı hibrit araca “Kiira EVS” adını verdi.
Saatte yaklaşık 140 kilometre hıza çıkabilen araç, geniş iç dizaynı ve özgün tasarımıyla dikkati çekiyor.
Kiira EVS, ülkede geçen hafta tertip edilen Parlamento Haftası kapsamında çok sayıda üst düzey siyasetçi tarafından da test edildi.
Şirket, test sürüşlerinin ardından Uganda ordusuyla ülkenin Jinja Organize Sanayi Bölgesi'nde yeni bir araç fabrikası kurulmasına ilişkin de imza attı. Fabrikanın 2 bin kişiye istihdam sağlayacağı belirtildi.
Kiira Motors, Uganda hükümeti ve Makerere Üniversitesi tarafından işletiliyor.
İç yakımlı motor teknolojisiyle elektrikli motor teknolojisini bir araya getiren ve bu sayede karbondioksit salınımını düşüren, yakıt kullanımını daha etkin hale getiren hibrit araçlar ekolojik sürdürülebilirlik politikalarınca da destekleniyor.
https://tr.euronews.com/2019/01/21/yerlivemilliotomobilugandagunesenerjiliveelektrikliveyerlihibritaraclaruretti
Tasarruf Saray’ı pas geçti: 8 ayda tam 3,4 milyar TL!26 izlenme
Instagram Ali Erbaş'ın paylaşımlarını kaldırdı19 izlenme
‘200 milyon yıllık tabiat parkı yok olacak’186 izlenme
Emeklilere refah payı verilecek mi? SGK uzmanı konuşulan rakamı açıkladı46 izlenme
Kılıçdaroğlu'ndan AKP iktidarı ile Demirören'e 'Kemer Country' uyarısı: "Sizleri izliyorum"37 izlenme
Bu sözler Habertürk'te söylendi 'Erdoğan ve Davutoğlu yargılanacak !'2912 izlenme
Ekonomideki çöküş daha iyi anlatılamazdı! Mehmet Şimşek 'kurtarıcı' olarak ekonominin başına getirildi: Ortaya çıkan tam bir felaket!23 izlenme
Geniş tanımlı işsizlik rekor kırdı: Ümitsizlerin sayısı artıyor14 izlenme
İmaoğlu Erdoğan'ın rüyasına savaş açtı! Vatandaşlar ‘Kanal İstanbul’a’ karşı ayakta, kuyruklar oluştu!
'Cami sattınız' sözleri İBB Meclisi'ni karıştırdı, AKP'li ve CHP'li üyeler, birbirinin üzerine yürüdü!
Gelibolu'dan denize seyir halinde olan lüks yat denizin ortasında battı
İstanbul’da coronadan öldü, cesedini saatlerce kimse almadı!