Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Siz öldürmeyi iyi bilirsiniz'' dediği İsrail, 15 Temmuz darbesinin finansörü olmakla suçlanan BAE, Cemal Kaşıkçı cinayetinin asli faili Suudi Arabistan'ın ardından Mısır ile de barışıyor. Erdoğan geçmişte “Darbeci, zalim, katil ve firavun” dediği Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah esSisi'yi Türkiye'ye davet etti. Daveti Türkiye'nin Kahire Maslahatgüzarı Büyükelçi Salih Mutlu Şen açıkladı ve “İki lider, görüşmenin yerini belirleyecek” dedi.
EKRANDA GÖZYAŞI DÖKTÜ
Erdoğan, 2013'de Mısır'da Mareşal Sisi önderliğindeki askeri darbeyi protesto amacıyla seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi destekçileri tarafından kullanılan “Rabia” işaretini, “Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Devlet” diyerek mitinglerinde tekrarlıyordu. Erdoğan bir TV programında Sisi aleyhindeki protesto sırasında ölen Esma için, babasının yazdığı mektubu okumuş ve gözyaşı dökmüştü. Türkiye'nin Mısır ile ilişkileri Temmuz 2013'te, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin devrilmesiyle sonuçlanan askeri darbe sonrası bozulmuştu. AKP iktidarı uzun yıllar Sisi rejimine karşı politika izlemişti. Erdoğan ve Sisi 10 yıl sonra Katar'da düzenlenen Dünya Kupası'nda bir araya gelmişti.

ERDOĞAN, 2013 darbesi sonrası MısırTürkiye ilişkilerini buzdolabına alan ifadeler kullandı. İktidara yakın medya tarafından manşetlere taşınan sözlerde Cumhurbaşkanı, Sisi ile masaya oturmayacağını ifade etti. 2015 yılında Sisi ile görüşüp görüşmeyeceğine ilişkin soruya Erdoğan “Şaka yapıyorsun herhalde” demiş, 2019'da “Ben böyle biriyle asla görüşmem. Görüşenler de tarihte farklı bir şekilde değerlendirilecektir. Mısır halkı canımız ciğerimizdir ama Sisi asla” demişti. 2019'da İstanbul yerel seçimleri için de “Pazar günü Sisi mi diyeceğiz Binali Yıldırım mı?” diye sormuştu.
Sözcü
Mahalli'den AKP'ye: Anlaşılan bu kadar karışıklık yetmiyor179 izlenme
İmamoğlu, anket sonucunu açıkladı: İşte Kanal İstanbul'a karşı olanların oranı!187 izlenme
Türkiye'den kaçıp Mısır'ı üs yaptılar9 izlenme
FETÖ GİTTİ, ENSAR GELDİ! Sınavda kopya rezaleti!1140 izlenme
Rapor kabul edilirse 34.500 ağaç kesilecek ve bu fotoğrafı bir daha hiç bir şekilde göremeyeceksiniz!66 izlenme
Irak'taki Basra Limanı açıklarında 2 petrol tankeri vuruldu15 izlenme
AKP 'gri alanda' seçmen için sahaya iniyor! İlçe ve köyler arasında siyasi gezintiye çıkılacak!37 izlenme
Bingöl’de yurt eylemine katılan öğrencilere soruşturma!38 izlenme