AKP’li Sancaktepe Belediyesi’nin, koronavirüs önlemleri kapsamında 1 Haziran’da olağanüstü gerçekleştirdiği toplantıda salgın yüzünden gelirlerin düşmesi ve giderlerin artması nedeniyle belediye hizmetlerinin devam edebilmesi için Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü’ye 35 milyon lira borçlanma yetkisi verilmişti.
Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre, Salgın yüzünden borçlanmaya giden belediyenin salgın günlerinde asfalt ihalesi düzenlediği ortaya çıktı. Sancaktepe Belediyesi’nin 29 Nisan 2020 tarihinde düzenlediği 2020 yılı için cadde ve sokaklarda asfalt kaplama yapmak üzere çıktığı ihalenin sözleşmesi 11 Haziran’da imzalandı. İhale 63 milyon 314 bin liraya Özsoy İnşaat ile Gelişim Yapı iş ortaklığına verildi. İş ortaklığı ile 570 günlük sözleşme imzalandı.
Sancaktepe Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili İlknur Ünlü, belediyenin piyasaya 526 milyon lira borcu bulunduğunu, 1.5 yılda 85 milyon liralık yeni borç yükü altına girdiğini söyledi.
Borç ve faiz batağına batmış bir belediyenin harcamalarında daha dikkatli olması gerektiğini belirten Ünlü, ”Daha 2 hafta önce olağanüstü gündemli meclis toplantısında 35 milyon TL borçlanmak isteyen bir belediye başkanı bugün karşımıza 63 milyon 314 bin TL’lik asfalt ihalesiyle çıkıyor. Bu rakamlar, AKP’li Sancaktepe Belediyesi’nin kamu kaynaklarını har vurup harman savurmaya devam ettiğini gösteriyor” dedi.
https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/akplibelediyedenmilyonlukasfaltihalesi1746808
Muhtarın bile haberi yok! Dikmen Mahallesi bir gecede "Sakarya" oldu, vatandaşlar şaşkına döndü19 izlenme
İnadına vatan, inadına bayrak, inadına cumhuriyet, inadına Atatürk!128 izlenme
İBB'nin yardım götürdüğü '2 aydır işsiz olan' vatandaşın anlattıkları memleketin durumunu özetledi !349 izlenme
İmamoğlu’ndan hükümete bir çağrı daha313 izlenme
Kamu kurumları arasında zarar ‘rekoru’ SGK’nın!71 izlenme
Meclis’te sadece iki kez söz alan AKP’li vekil Samancı'nın kriz çözümü! Slogan attı, onu da kâğıttan okudu!42 izlenme
Seçmen, gram altına oyunu satmadı! Gram altın vaat eden AKP'nin adayı Şeyma Döğücü seçimi kaybetti!24 izlenme
Afganlar ellerini kollarını sallayarak Türkiye'ye gruplar halinde girmeye devam ediyor24 izlenme
Muharrem İnce: Buradan uyarıyorum...
Köpeğe tüfekle ateş ederek öldürdü.
Bodrum'da 45 derece sıcakta asfalt eridi
Hande Fırat 'Cumhurbaşkanı uygun gördüğü bir tarihte iki belediye başkanını başkan yardımcısı olarak atayacak' Ahmet Hakan 'Seçilirse değil mi Hande' Zafer Şahin 'Geçmiş olsun'