Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi’nin son toplantısında gergin anlar yaşandı.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, bazı meclis üyelerinin masalara vurması üzerine "Masaya vurmayın, masaya vuranlar geçen hafta burayı terk ediyordu" diyerek oturuma ara verdi.
Sonrasında toplantıya devam edildi, Yavaş bu kez AKP ve MHP sıralarından yükselen seslere "Bağırma lan! Ne bağırıyorsun" sözleriyle tepki gösterdi.
Aranın ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), ASKİ ve EGO’nun 2026 yılı bütçe görüşmeleri gerçekleşti. Başkan Mansur Yavaş, hem başkentin kronikleşen altyapı sorunlarına değindi hem de artan nüfus ve trafik sorununa dair çarpıcı veriler paylaştı.
Deprem korkusuyla Ankara’ya olan göçün trafiği kilitlediğine dikkat çeken Yavaş, radikal çözüm önerisini duyurdu.
Meclis kürsüsünde konuşan Mansur Yavaş, bütçe elverdiği takdirde ulaşımda devrim niteliğinde bir adım atacaklarını belirtti.
Şehirdeki trafik sıkışıklığını azaltmak için toplu taşımayı teşvik etmek istediklerini vurgulayan Yavaş, şu ifadeleri kullandı:
"Allah nasip ederse, bütçemiz uygun hale gelirse Ankara halkına bir müjdem var: 1000 yeni otobüs alıp, Ankara halkını bedava taşıyacağım. Trafiği ancak böyle çözeriz. Bolca otobüs almamız gerekiyor, altyapıyı yapabilirsek halkı bedava taşıyarak trafiği rahatlatacağız."
Su faturaları üzerinden yapılan eleştirilere de sert yanıt veren Yavaş, hükümete açık çağrıda bulundu. Enerji maliyetlerinin su fiyatlarını doğrudan etkilediğini belirten Yavaş, "Hükümet enerji maliyetini kaldırsın, söz veriyorum suyu da bedava veririz" dedi.
Su tarifeleriyle ilgili geçmiş dönem kıyaslaması da yapan Yavaş, "2005-2018 yıllarında su ücretlendirilmesi ortalama 1.7 dolar iken, 2025 Kasım ayında bu rakam ortalama 0,98 dolara inmiştir" bilgisini paylaştı. Ayrıca sosyal yardım alan ve depremzede ailelere suyun tonunun 1 TL’den verildiğini hatırlattı.
NEFES
CHP'li yeni başkan isyan etti! "MHP’li Başkanın seçim harcaması, haftada bir milyon liralık kuruyemiş!"
Bu çocuk Süleymaniye yurdundan.... Ailelere sesleniyor 'Çocuklarınızı bu yurtlara vermeyin !'
Kanada’ya göç eden çiftten zehir gibi sözler! "Bu zihniyet bizden gençliğimizi, hayallerimizi, paramızı çaldı"
Erdoğan'ın yazlık sarayı için bölgede terör estiriliyor!
Trabzon’da ekmeğe zam üstüne zam
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Cuma günü açıklayacağı müjde ne? Nevşin Mengü kulis bilgiyi açıkladı
Suriyelilere Kızılay yardım kartı dağıtılıyor, bedelini Türk halkı ödüyor! İşte ispatı
Adını Erdoğan vermişti: Nefes fos çıktı
Usulsüzlüğe adı karışan müdür AKP'den aday oldu!
Kamu Denetçiliği Kurumu: Türkiye'de Suriyeli nüfus kalıcı