2025 yılına girilmesiyle birlikte emeklilerin maaş ve ikramiye artışları gündemdeki yerini koruyor. Ocak 2025'te emekli kök maaşlarına %15,75 zam yapılırken, en düşük emekli maaşı 14.469 TL olarak belirlendi. Şimdi ise gözler bayram ikramiyelerinde yapılacak olası artışa çevrildi.
Mevcut durumda 3.000 TL olarak uygulanan emekli bayram ikramiyesinin artırılması için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı çalışma başlattı. 2024 yılında enflasyonun %44,38 olduğu göz önüne alındığında, 2025 yılı için enflasyon beklentileri doğrultusunda bayram ikramiyesinin 3.700 ila 4.300 TL arasında belirlenebileceği öngörülüyor. En güçlü senaryo ise 4.000 TL olması yönünde.
Bu durumda, emekliler 2025 yılında toplamda 8.000 TL bayram ikramiyesi alacak. Yeni tutarın yasalaşma sürecinin tamamlanmasının ardından, Ramazan Bayramı için 2428 Mart, Kurban Bayramı için ise 26 Haziran tarihlerinde ödenmesi bekleniyor.
Ödemeler, emeklilerin herhangi bir başvuru yapmasına gerek kalmadan maaş aldıkları banka hesaplarına otomatik olarak yatırılacak. Yetkililer, güncel duyuruların takip edilmesi gerektiğini vurgularken, ikramiyenin artırılması durumunda bütçeye maliyetinin yaklaşık 128 milyar TL olacağı belirtiliyor.
Turistlerle yapılan röportaj, Türkiye'nin ne hale düştüğünü gözler önüne serdi! 'İstanbul çok ucuz, 5 Pound'a 2 kişilik kahvaltı yaptık!'94 izlenme
Muhittin Böcek görevden uzaklaştırıldı30 izlenme
Heba olan paramız 46 milyar!110 izlenme
Pamuk teyze, ‘kız çocukları okusun’ diye evini bağışladı135 izlenme
Vatandaş Türkiye'de geçinmenin bin bir zorluğundan dert yandı: “Kasabın önünden geçmek cesaret işi”38 izlenme
Polis ve Bekçi şiddeti durmuyor! Eyüp'te ekmek almak için dışarı çıkan vatandaşa meydan dayağı!112 izlenme
Vize vurgunu iddiası: AKP-MHP oylarıyla reddedildi18 izlenme
Cumhur İttifakı'nda 65 milyonluk deprem! Mahkemelik oldular33 izlenme
Herkesin kafası karıştı: Akaryakıta önce indirim geldi, akşam dev zam geliyor
Somali Cumhurbaşkanı'nın oğluna verilen ‘27 bin 300 liralık’ cezanın gerekçeli kararı açıklandı
"Yaşlanılacak konut" diye pazarlandı, 219 kişiye mezar oldu: 'Sorun ne, niye tutukluyum?'
Kurtuluş Savaşı kahramanına büyük vefasızlık! Mareşal Fevzi Çakmak’ı camiden sildiler!