TRT çalışanları, CHP’nin cumhurbaşkanı adayı İnce’nin iddialarının ardından, kurumda görevli meslektaşlarına yönelik tepkileri protesto etti.
Cumhurbaşkanlığı adaylığına soyunan değerli isimlere buradan seslenmek istiyoruz; TRT Kurumunu ve bizleri, lütfen kendinize seçim malzemesi yapmayın. TRT’nin sürekli hedefte olması, bizim çalışmalarımızı olumsuz yönde etkilemektedir.”
Gençbay, “Sahada görev yapan TRT çalışanları bu durumdan tedirgin. Bizler daha büyük provokatif eylemlerden endişe duyarak çalışıyoruz artık” diye konuştu.
Siyasilere de seslenen Gençbay, “Meydanları dolduran seçmenler, sizin projelerinizi, fikirlerinizi dinlemeye geliyorlar. Bizim düşüncemize göre, TRT üzerinden yaşanan tartışmalar, gerginlikler, seçmen kitlesinde de artık bıkkınlık oluşturdu”dedi.
CHP, İnce’yi cumhurbaşkanı adayı olarak gösterdiğini 4 Mayıs günü açıklamıştı. İnce adaylık açıklamasından sonraki Yalova mitingini ‘görmeyen’ TRT’ye, “Bu son uyarım, bir daha uyarmayacağım. TRT babanızın çiftliği değildir. TRT 80 milyonundur” diye seslenmişti.
CHP’nin yaptığı çalışmada, İnce’nin adaylığının netleştiği dönemden 25 Mayıs’a kadar TRT Haber’de AKP ile MHP’ye 31 saat 24 dakika 59 saniye, CHP’ye ise 3 saat 38 dakika 26 saniye yer verildiği, bu tarihlerde İYİ Parti’ye 9 dakika 30 saniye ayrıldı. Saadet Partisi ve HDP’ye hiç yer vermediği öne sürülmüştü.
Bu durumu mitinglerde sıklıkla dile getiren İnce, TRT yayınlarındaki dengesizliğin cumhurbaşkanı adayları arasında da görüldüğünü, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bu yayınlarda kendisine kıyasla çok daha fazla yer aldığını kaydetmişti.
TRT ise internet sitesinden yaptığı açıklamada, bir haftada İnce’yi 125 dakika canlı olarak ekrana getirdiklerini bildirmiş, kanal, Erdoğan’ın adaylığının da ‘farklı bir kimlik’ olarak değerlendirilmesi gerektiğini savunmuştu.
Kanala yapılan suçlamaların tehdit boyutuna vardığını belirten kurum yönetimi “Bu çerçevede, çalışanlarımızın can güvenliğinden endişe ettiğimizi belirtmek durumundayız” yorumunu yapmıştı.
İnce ise son olarak “TRT, tarafsız olduğunu anlatmaya çabaladığı açıklamasında, eleştirilerimin ne kadar haklı olduğunu kanıtlamış” demişti.
http://www.diken.com.tr/trtcalisanlarindaincekorkuhedefteolmakuzucutedirginiz/
AKP kurultayına katılan vatandaştan pes dedirten sözler! 'Tayyip'in olduğu yerde korona bile olmuyor'106 izlenme
Ordu'da vahşet! Çocuklarının gözü önünde taksiyle ezip, ardından tekmelediği eşi ambulansta öldü57 izlenme
'Kuvvetli suç şüphesiyle' tahliyesinden sonra yeniden tutuklanan IŞİD'ci, yine tahliye edildi!177 izlenme
Erdoğan, AKP'ye katılma çağrısını yineledi!...142 izlenme
'Mustafa Kemal askerleriyiz' dedikleri için soruşturma açılan teğmenlerin ifadelerinin tam metni89 izlenme
6 yaşındaki çocukla evlenen tarikatçı Kadir İstekli'nin vaaz verirken görüntüleri ortaya çıktı!176 izlenme
ABD'nin Türkiye'ye F-16 satışına ilişkin kritik hamlesi Yunanistan'da soğuk duş etkisine neden oldu.43 izlenme
Hakan Atilla İstanbul’a geldi, Bakan Albayrak karşıladı121 izlenme
AKP'nin 23 Haziran korkusu!
Altın arayan şirkete 5 yıl az geldi, 5 yıl daha istedi!
Atatürk'ün çocukluğunu anlatan ilk animasyon filmi 'Mustafa'nın Avrupa'da vizyona girmesi Ermeni lobisinin baskılarıyla engellendi
ÇYDD'den 'Kayyum Kılıçdaroğlu' yönetimine: "Kayyumdan bağış kabul etmiyoruz"