CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, tutuklu gazeteci Müyesser Yıldız ile görüştü. Görüşmenin ayrıntılarını Halk TV'de Şule Aydın'a anlattı.
Çakırözer, Müyesser Yıldız'ın "Darbe girişiminin perde arkasına ilişkin iddianemelerde ortaya çıkan gerçekleri yazmamızdan çekindikleri için susturmak istiyorlar" dediğini aktardı.
"Müyesser Hanım Türkiye'de tutuklanan ilk gazeteci değil son da olmayacak. Müyesser altı gündür tutuklu, karantinada. 14 günü orada tamamladıktan sonra kadın cezaevine götürülecek. Kumpas döneminde Silivri'de 15 buçuk ay tutuklu kalmıştı, o dönemden kalma kemik erimesi rahatsızlığı var. Bugün sorduğumda kemik erimesi dışında bir sorun olmadığını belirtti."
"Müyesser, geçmişte açılan kumpas davalarında açılan taktiklerin kullanıldığını söyledi. Soruşturma dosyası, imzasız , isimsiz bir ihbar mektubu ile başlatıldı. Aslında bu mektuplar delil sayılmayacaktı. Kendisi de bunu savcıya söylemiş ama bir sonuç alamamış. Dosyada yayınladığı iddia edilen gizli bir belge olmadığını söylüyor. 15 Temmuz sonrasında açılan davaları tek tek inceleyen bir gazeteci. Asıl niyet bizim darbe girişiminin perde arkasına ilişkin bu iddianemelerde ortaya çıkan gerçekleri yazmamızdan çekindikleri için susturmak istiyorlar dedi.
AYM önünde Balyoz davasında yatmakta olan askerlerin eşleri adalet nöbetine başlamalarının yıl dönümü. Müyesser Hanım da oradaydı. Bugün yıl dönümünde yine nöbet tutulacak.
Bugünkü konuşmamızda bunu da konuştuk. Müyesser Hanım duygulandı ve ben de orada olmak isterdim dedi.
En büyük üzüntüsü geçmişin hatalarının tekrar yaşatılması. Türkiye bir hukuk devletine ne zaman kavuşacak diye isyan ediyor.
FETÖ zamanı yapılan kumpaslardan hiç farkı olmadığını söylüyor. Bunlar ya hiç gitmediler ya da geri geliyorlar diye bir karamsarlığı var.
15 Temmuz darbe girişiminin perde arkasını mutlaka ama mutlaka ortaya çıkaracağız diyor.
https://halktv.com.tr/gundem/muyesseryildizdanmesajvarfetoyahicgitmediyadageridonuyor427439h
Fatma Şahin hakkında suç duyurusu!34 izlenme
Varank troll oldu mantık dışı yalana sarıldı: 500 milyon alacak için 1,5 milyar rüşvet iddiasını paylaştı13 izlenme
Konak sevdası tasarruf dinlemiyor: 68 yeni hükümet konağı para yutacak16 izlenme
İzmir'de 1 Suriyeli ailenin evine '50 koli yardım' geldi, bunu gören halk tepki gösterince, yardımlar polisler tarafından götürüldü !238 izlenme
Bomba iddia! FETÖ elebaşı zehirlendi, mollalarından biri intihar etti!47 izlenme
"Asgari ücret yıl boyu açlık sınırının altında kalmasın" önergesine Bakan Bilgin böyle yanıt verdi!48 izlenme
Genç Kızılay'ın başkan yardımcısından göz yaşartıcı özgeçmiş36 izlenme
Ümit Özdağ'dan PKK'nın silah bırakma törenine tepki13 izlenme