Ülke genelinde alınan Koronavirüs tedbirlerine rağmen Orman Bakanlığı oluru ile ağaçlar kesilmeye başlandı. Fethiye'ye yapılacak teleferik nedeniyle asırlık ağaçların kesimine ise tepkiler yükseliyor. Teleferik'in belirlenen yeri bölgede çoğu kez tartışma konusu olmuş, özellikle bazı STK'lar tarafından eleştirilmişti.
O İSİM ODATV’YE KONUŞTU
Uzun yıllar TEMA Vakfı Başkanlığı yapan, Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğayı Koruma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Okyay Tirli, Odatv’ye yaptığı açıklamada önemli noktalara temas etti.
Orman katliamının sosyal medya kullanıcıları tarafından da eleştirildiğini ifade eden Tirli, "Dünyanın ve ülkemizin zor durumdan geçtiği şu zor günlerde, Fethiye Ticaret Odası'nın talebi ve Bakanlık oluru ile Orman İşletmesi tarafından Ölüdeniz seyir terasının çevresindeki ağaçlar teleferik istasyonu için kesiliyor. 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Haftasında ormanlarımızın rant uğruna yok edilmesini kınıyoruz. Teleferiğe karşı değiliz ama yer seçimini ve doğayı yok ederek yapılmasını doğru bulmuyoruz" diye konuştu.
Özellikle Kent Konseyi'nin sessiz kalmasını eleştiren Tirli, "Ölüdeniz Belcekız için ayağa kalkan eylemlere katılanları ağaçlar yok edildiğinde göremiyoruz. Neden çünkü orada rant var" diyerek eleştirdi ve "Ayrıca Dünya Orman Haftası'nda ağaç katliamının başlatılmasının da bir o kadar manidardır" şeklinde konuştu.
https://odatv4.com/turkiyevirusonlarteleferikpesinde23032013.html
Teröre Destek Veren Milletvekili Kakabaveh Türkiye ile yapılan anlaşmaya tepki gösterdi: İsveç için kara bir gün39 izlenme
Başörtülü kadın sokak röportajında AKP'nin ne yaptığını anlattı, konuşması bitince herkes alkışladı!91 izlenme
MSB duyurdu: Türk askerleri Afganistan’dan dönüyor43 izlenme
Ermenistan askerleri, Azerbaycan ordusundan böyle kaçtı!90 izlenme
Beyoğlu’nda bir saldırgan, polisin arkasından sessizce yaklaşıp kesici aletle boynuna saldırdı! O anlar güvenlik kamerasına yansıdı30 izlenme
Kahramanmaraş’taki ikinci deprem anının yeni görüntüleri ortaya çıktı50 izlenme
Meclis’te ‘terörist’ tartışması! Turhan Çömez DEM parti sıralarına yürüdü38 izlenme
Dolar ve Euro'nun fırlamasının ardından bütün hayalleri çalınan vatandaşlar böyle tepki gösterdi!60 izlenme
Almanya'dan Çavuşoğlu’na seçim konuşması engeli!
Başkan Böcek acı tabloyu açıkladı! İşte belediyenin borcu
ABD'den Erdoğan-Biden görüşmesine ilişkin açıklama: İki lider iş birliğini güçlendirme çabalarını görüştü
Yurt genelinde 29 Ekim coşkusu: Vatandaşlar fener alayında buluştu