İktidara yönelik her türlü eleştiride öğretmenlere bir bir soruşturma açan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Ankara’da bir okulda öğretmenler odasında Atatürk’e hakaret eden öğretmeni görmezden geldi. Şikâyette bulunmasına karşın, hakaretlerde bulunan öğretmen hakkında 6 aydır herhangi bir işlem yapılmadığı ortaya çıktı. Atatürk’e hakaret eden öğretmenin, “Atatürk ateisttir. İngiliz ajanıdır. Babası belli ama dedesinin kim olduğu belli değildir” ifadelerini kullandığı ise tutanaklara yansıdı.
İktidarın, yargının ve MEB’in Mustafa Kemal Atatürk’e karşı olumsuz tutumu ve hakaretlere göz yumma girişimi okullarda öğretmen odalarına taşındı.
Ankara Şehit Bülent Göçer Ortaokulu’nun rehber öğretmeni A.C.A, okulun öğretmenler odasında Atatürk’e ilişkin skandal değerlendirmelerde bulundu. Diğer öğretmenlerin tepki göstermesinin ardından tartışma büyüdü.
Suç duyurusu yapıldı
Öğretmenlerin hazırladığı tutanakta “Atatürk ateisttir, İngiliz ajanıdır. Babası belli ama dedesinin kim olduğu belli değildir. Nüfusunu Selanik’ten buraya yani Türkiye’ye aldırabilmek için adaları Yunanistan’a vermiştir. Hakkındaki kanun kaldırıldığında kim olduğunu göreceksiniz” ifadelerini kullandığı belirtildi. A.C.A hakkında hem Gölbaşı Milli Eğitim Müdürlüğü’ne hem de savcılığa suç duyurusunda bulundu.
MEB uyudu
Şikâyetlerin ardından Atatürk’e hakarette bulunduğu belirtilen rehber öğretmenin Emniyet tarafından ifadesi alındığı ve ayrıca ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından da soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Rehber öğretmenin, kendisine komplo kurulduğunu, söz konusu ifadeleri kullanmadığını, konunun kıskançlıktan kaynaklandığını ve gerçekdışı olduğunu belirterek savunma yaptığı belirtildi. Öğretmenin okulu değiştirildi. Atatürk’e hakaret eden öğretmenin eşinin Tarım ve Orman Bakanlığı’nda danışman olduğu öğrenildi. Konuyla ilgili not bıraktığımız Gölbaşı İlçe İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yanıt gelmezken, sürecin peşini bırakmayan Eğitimİş’in yasal girişmlere devam edeceği öğrenildi.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/1306986/Ata_ya_hakarete_islem_yok_.html
Suriye'deki katliamları protesto eden alevi örgütlerine polis engeli19 izlenme
TRT spikeri FETÖ'cü Hakan Şükür'ü hatırlatınca, yayından alındı!58 izlenme
Yürürlüğe girdi: Esnafa sadaka gibi destek!42 izlenme
Marmara Denizi'nde batan yük gemisindeki mürettebattan birinin cansız bedeni bulundu.27 izlenme
Türkiye’nin tapusu 100 yıl önce bugün alındı37 izlenme
Alkole tarihi zam geliyor36 izlenme
ABD savaşa katılırsa İran Orta Doğu'yu yangın yerine çevirecek: Planlar ortaya çıktı!74 izlenme
Kuran kursundaki cinsel istismarı ‘sigara’ ortaya çıkarmış400 izlenme
Sinan Ateş cinayeti sonrası bazı Ülkücüler bıyıklarını kesmeye başladı! 'Dava Sinan Ateş ile toprağa düşmüştür, Sinan Ateş kırmızı çizgimizdir, Davanız sizin olsun'
İmamoğlu engelleri aştı: Yapay zekâyla mitinge çağrı!
Barış Yarkadaş anlattı 'AKP Berat Albayrak dönemi için HASAR RAPORU çıkarıyor'
Niğdeli kasap acı gerçeği anlattı: "Kemik sormaya başladılar"