Didim İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, önceki gün, Yunan adalarına kaçma hazırlığında olan kaçak göçmenler olduğu bilgisine ulaştı. Bunun üzerine harekete geçen jandarma ekipleri, sahilde 18 kaçak göçmen ile 3 organizatörü yakaladı. Kaçak göçmenler işlemlerinin ardından Aydın İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi. 3 organizatör şüphelisi ise İlçe Jandarma Komutanlığı'nda ifadeleri alındıktan sonra nezarete konuldu.
Adliyeye sevk edilmeyi bekleyen 3 organizatör şüphelisinden M.A.U., nezarethanede demir parmaklıkların ortasında olması gereken yatay demirin olmaması nedeniyle, rahatlıkla kaçabildi. Bu durum, jandarma personelinin güvenliğini tehlikeye atabilecek ciddi bir ihmal olarak değerlendirildi.

Jandarma ekipleri firar ettiğini fark ettikleri M.A.U.'yu saatler içerisinde yeniden yakalayıp, gözaltına aldı. Öte yandan şüphelinin firar ettiği o anlar ise nezarethanenin kamerasına da yansıdı.
Nezarethane parmaklıklarını ise tepki çekti. Normal şartlarda dik demirlerin arasına yatay demirler eklenmeliyken müteahhit tarafından düz olarak yapılan parmaklıklar şüphelinin kolayca kaçabilmesine ve büyük bir güvenlik açığına neden oldu.

Aydın Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, "4 Aralık günü Didim ilçesinde düzenlenen göçmen kaçakçılığı operasyonunda 3 organizatör ve 18 kaçak göçmen yakalanmıştır. Gözaltına alınan organizatör M.A.U. nezarethaneden firar ettikten kısa bir süre sonra kolluk kuvvetlerince yakalanmıştır. Göçmen kaçakçılığı operasyonunda, 2 organizatörüyle birlikte mezkur şahıs adliyeye sevk edilerek 6 Aralık günü tutuklanmıştır. Gözaltına alınan şahsın firar etmesi olayı ile ilgili olarak olay günü görevli 6 personel görevden uzaklaştırılmış ve haklarında adli ve idari soruşturma başlatılmıştır" denildi.
DHA
halktv.com.tr
Taşıt saltanatına doymadılar
Haftanın Kazandıranı Döviz Olur İken, Kaybettireni İse Altın ve Borsa Oldu
Akkuyu’da maaşlar yatmadı, işçiler eylem yaptı!
Umreden dönen yurttaşlara Giresun'da karantina uygulanmadı!
Beyoğlu Belediyesi’nin ihalesi yabancıya gitmedi! Başkan yardımcısının akrabaları 811 bin liralık ihaleyi aldı!
Manevi danışmanlık adı altında 'rehberlik': İmamlar derse girdi, öğrenciler camiye götürüldü
Depreme dayanıksız diye boşaltıldı: PTT binasını satışa çıkardılar!
Hastane duvarına “Seninleyiz Ferdi Başkanım” yazılı büyük bir pankart asıldı
Dünya bu Türk'ün dolandırıcılığını konuşuyor !
Zengin parasına para katıyor! AKP hükümeti fakirden alıp zengine veriyor!
288 saattir aralıksız dönen koyunların sağlık kontrol sonuçları geldi! Gizemi çok büyük
'İlhami Balı' skandalı Koca'ya soruldu: 'Kaç IŞİD mensubu tedavi ettiniz?'
Mersin’de durum vahim! Yaşlı bakım merkezine de corona sıçradı!
Beşiktaş operasyonuna gerekçe gösterilen firma devlet ve AKP'den bu ihaleleri almış!