CHP'nin 15.5 milyon ile Cumhurbaşkanı adayı olarak halk tarafından seçilen Ekrem İmamoğlu, 'mali suçlar' gerekçesi ile tutuklanmasının ardından 100 günden fazla bir süredir Silivri'de tutuluyor.
100 günü aşkın bir süredir cezaevinde tutulan ancak hakkında hala bir iddianame yazılmayan İmamoğlu için özellikle iktidar medyası tarafından hemen her gün yeni bir iddia ortaya atılıyor.
Bu iddialar 24 saati dolmadan belgeleri ile yalanlanıyor. Soruşturma dosyasında gizlilik kararı olmasına rağmen TRT'de dahi öne sürülen iddialar CHP'nin de hedefinde.
CHP'yi ve Ekrem İmamoğlu'na yapılan operasyonların ardından sosyal medya hesabından sürekli bir şekilde CHP ile İmamoğlu'nu hedef alan Erciş bu defa hedefine AKP'li İstanbul milletvekillerini koydu.
X hesabından yaptığı paylaşımda 19 Mart tarihinden bu yana İmamoğlu hakkında hiç paylaşım yapmayan vekillerin listesini çıkaran Erciş, toplamda 41 adet İstanbul vekilinin olduğunu ancak bunlardan sadece 5 vekilin paylaşımda bulunduğunu, 36 vekilin ise hiçbir paylaşım yapmadığını söyledi.
Erciş söz konusu meselenin basit gelebileceğini ancak bunun aslında bir utanç kaynağı ve omurgasızlık olduğunu, "Belki size çok basit gelen bu mesele aslında bir utanç kaynağı, bir vefasızlık örneği dahası nankörlüğün, nemelazımcılığın ve davası olmayan omurgasızlığın ta kendisidir..." şeklinde söyledi.
Erciş'in söz konusu paylaşımı şu şekilde:
AK Parti İstanbul Milletvekili sayısı 41, Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alındığı 19 Mart'tan bugüne kadar geçen süreçte İmamoğlu hakkında 1 tane bile twit atmayan, her hangi bir haberi, soruşturmayla ilgili gerek TBMM'deki AK Parti Grup Toplantısında Sn Erdoğan'ın açıklamaları olsun gerek AK Parti Sözcüsü Sn Ömer Çelik'in açıklamaları olsun 1 kez bile RT yapmayan vekil sayısı 36.
Söz konusu 41 vekilden 5 tanesi doğrudan ve Sn Erdoğan ile Sn Çelik'in paylaşımlarını RT yaparken diğerleri suya sabuna dokunmamış. Şimdi birisi çıkıp, "Bu parti politikası, soruşturma siyasallaşmasın diye paylaşım yapmıyorlar" diyebilir. Bu durumda ister istemez bu argümanı kullananlar şu soruyada cevap vermeli:
Madem parti politikası ve kararları doğrultusunda paylaşım yapılmıyorsa diğer 5 vekil neden paylaşımlar yapıyor? Diyelim ki parti politikası bu şekilde peki Sn Erdoğan'ın TBMM Grup toplantılarında dile getirdikleri ve yine Parti sözcüsü Sn Çelik'in açıklamaları neden paylaşılmadı, RT yapılmadı veya alıntılanmadı?
Yolsuzluk ve rüşvetin kalbi olan İstanbul'da AK Partilileri temsil eden, haklarını savunması gereken vekiller bu şekilde sessiz kalır ve nabza göre şerbet verirse İstanbulluların uğradığı kamu zararının hesabını siyasi olarak kim soracak?
Yine soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı ve soruşturma savcıları, siyasi kimlikleri olan şahıslar tarafından aleni şekilde sabahakşam sistemli olarak tehdit edilirlerken onlarında vekilleri olan siyasiler hukuki zeminde onlara yapılan bu saldırılara ve tehditlere göğüs germeyecekse kim gerecek?
Belki size çok basit gelen bu mesele aslında bir utanç kaynağı, bir vefasızlık örneği dahası nankörlüğün, nemelazımcılığın ve davası olmayan omurgasızlığın ta kendisidir...

Ekonomist Mahfi Eğilmez'den Erdoğan'ın 'rezerv' açıklamasına jet yanıt! "Eksi 56 milyar dolar"51 izlenme
Erdoğan'a 'gençler sizin için besteledi' denilerek dinletilen şarkı çalıntı çıktı!47 izlenme
İBB'de AKP dönemine ait bir skandal daha ortaya çıktı!163 izlenme
Büyük utanç! Kıbrıs Gazisi'ne Erdoğan'a hakaret soruşturması!96 izlenme
Bir vatandaş ekonomik şartlara böyle isyan etti: "Süt alamıyorum yemin ederim, nasıl alacağım? Sayıyla sebze alıyorum, günü kurtarma derdindeyiz hepimiz"32 izlenme
RTE Bildiğiniz gibi ! 29 Mart 'Reza Türkiye'yi ilgilendiren konu değil, 23 Eylül Reza Zarrab vatandaşımız suçsuz'565 izlenme
İmamoğlu'na 'sahte diploma' soruşturmasında ifade tarihi değişti20 izlenme
Ruslar 2022’de Türkiye’de konuta akın etti30 izlenme
Suriye sınırında TIR yoğunluğu: Bekleme süreleri bir haftayı buluyor
İBB soruşturmasında tutuklanmışlardı: CHP'li 5 belediye başkanı görevden uzaklaştırıldı
Taliban, Kabil havaalanı saldırılarıyla bağlantılı olarak DEAŞ/H üyesini öldürdü
'AKP'den istifa ettim hain ilan edildim, tehditler aldım' diyen vatandaşın olası erken seçim tahmini 'Erdoğan Cumhurbaşkanlığı seçimini kaybetmeye mahkum!'