Türkiye'nin yeni ve en sıcak gündem maddesi Adalet Bakanı Akın Gürlek'e ait olduğu iddia edilen mal varlıkları. CHP Lider Özel, dün partinin genel merkez binasında yaptığı açıklamada Gürlek üzerine kayıtlı gayrimenkullerin toplam değerinin 325,5 milyon lira olduğunu öne sürdü.
Özel'in ülkede yankı uyandıran iddialarının ardından Akın Gürlek önce sosyal medya hesabından sonra da bu sabah kameralar karşısında yaptığı açıklamada söz konusu iddiaları yalanladı. Gürlek, Özel hakkında dava açtıklarını dile getirdi. Gürlek sözlerinin devamında da Özel'in Muhittin Böcek'ten seçime girmesi için para aldığı iddiasını ortaya atıp, "Bu hususun ben dikkate alınmasını istiyorum." dedi.
CHP, Akın Gürlek'in mal varlığı iddialarına yanıtını ve rüşvet iddiasına yanıt verdi. Parti sözcüsü Zeynel Emre sosyal medya hesabından Akın Gürlek'e çağrıda bulunarak Özgür Özel'in verdiği tapu ID numaralarını kameralar karşısında sisteme girerek açıklamasını istedi. "Mahkeme ilgili evrakları zaten isteyecek, doğru. Ancak siz de biliyorsunuz ki bu çok uzun bir süreç. EDevlet’ten bu işlemi yapmak sadece 1 dakika…"

Gürlek'in rüşvet iddialarına bir yanıt da CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın'dan geldi. Silivri'deki İBB Davası duruşma arasında kameralar karşısında Akın Gürlek'e yanıt verdi. Gürlek'in basın açıklamasını kurgulanmış olarak nitelendiren Günaydın, "Neden kurgulanmış diyorum? Acaba olmayan bir şeyi söylemeye mi gayret ediyorum? Gazeteci arkadaşlar bilir. O basın açıklamasında kim vardı? Hangi gazeteci vardı? Hangi gazeteci yoktu?
Hangi Anadolu Ajansı varken orada Anka neden yoktu? Bu soruların yanıtını veren herkes o basın açıklamasının bir kurgudan ibaret olduğunu görür. Neden bir basın toplantısı yapıp da gerçek gazetecilerden soru almıyorsunuz? Neden sorulara yanıt vermiyorsunuz?" ifadelerini kullandı.
Günaydın, Akın Gürlek'in dün belgelerin tamamını reddettiğini ancak bugün 4 tanesini bugün kabul ettiğini söyleyip tepki gösterdi:
Yılmaz Özdil'den Erdoğan'a üslup çıkışı: "Kibar olun lan biraz, devlet yönetiyoz burda..."67 izlenme
Ali Erbaş'ın laiklik düşmanlığı devam ediyor: Bu sefer de kitabında hedef gösterdi!61 izlenme
Çocuk istismarına direnmesi ile tanınan profesörün 46 yıl hapsi istendi! 112 milyon 112 bin lira çıkmıştı30 izlenme
Türkiye’de neler değişecek? Altılı Masa’nın yeni anayasasında dikkat çeken detaylar…52 izlenme
Kılıçdaroğlu’nun rozet törenine parayla katılımcı taşımışlar! Kişi başı ödeme yapılmış! BirGün muhabi Ebru Çelik tüm detaları anlattı!22 izlenme
Polisin "keyfi cezasını" kamera durdurdu!1596 izlenme
Tuncay Özkan İzmir'e aday mı?127 izlenme
'Geleceğimiz Satılamaz!'151 izlenme
Metro Turizm'de çocuğa cinsel istismarda bulunan muavin tutuklandı!
Yoksulluk sınırı 40 bin TL’ye dayandı
AKP'li Uğur Işılak konserden çıkar çıkmaz polis koruması eşliğinde çakarlı aracına bindi!
Sağlık bütçesi kiraya gitti! Şehir hastanelerinin kira bedeli için ayrılan bütçe ilk beş ayda aşıldı!