Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli 6 Şubat saat 04.17’de meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depreme kiralık oturdukları Battalgazi ilçesinin Halfettin Mahallesi’ndeki 5 katlı Akpınar Afettin Petek Apartmanı’nın dördüncü katında yakalanan Züleyha Günaydın ile oğlu Hazar Keleş birbirlerine son kez sarıldı. Hazar Keleş, depremde vücudunu siper ettiği annesi Züleyha Günaydın’ın hayatını kurtardı kendisi ise yaşamını yitirdi.

Her gün ziyaret ettiği oğlunun mezarı başında gözyaşı döken Züleyha Günaydın, gözyaşları içinde şunları anlattı:
– 15 yıl önce eşimden ayrılınca oğluma hem analık hem de babalık yaptım. Yardımlarla geçiniyorduk. Yavrumun tek hayali askere gidip ve orada şehit olmaktı. Ama 18 yaşında göz nakli olunca askere almadılar. Diğer gözü de tam olarak görmüyordu. Bana sürekli “Sana yük oluyorum” diyordu ve yüreğim parçalanıyordu.
– Benden istediği hiçbir şeyi ona alamadım. Depremden üç dört gün önce de mont istemişti. Birkaç yere gittim ama olmadı. Onun için para bile dilendim. Allah’a hep “Annemden önce benim canımı al” diye dua ederdi.

– Deprem anında birbirimize sarıldık. Tavan üzerimize çöktüğü sırada o kendini bana siper etti. Yavrum kollarımda can verdi, beni de yaklaşık 11 saat sonra enkazdan çıkardılar. Hayatta bir evladım vardı şimdi o da yok. Koca dünyada yapayalnız kaldım. Kurtulduğuma hiç sevinmedim.

“HAKKINI HELAL ETSİN”
Oturdukları binada 20 dairenin olduğunu ve çok sayıda kişinin yaşamını yitirdiğini ifade eden Günaydın, şöyle devam etti:
“Sık sık oğlumun mezarına gelip saatlerce ağlıyorum. Parasızlıktan onun birçok isteğini yerine getiremedim. Hakkını helal etsin. O benim yaşarken olduğu gibi ölürken de kahramanım oldu. Yaşadığımız sıkıntılar nedeniyle kendisini doya doya sevemedim. Umarım o çok istediği şehitlik mertebesine ermiştir.” (DHA)
Sözcü
Erdoğan'ı kızdıracak 'diploma' sorusu: '98 uçak ineceği hesaplanmış. Bu hesabı yapanların ne diploması var acaba?'55 izlenme
Ruhsar Pekcan'dan bir skandal daha! Kiraladığı evin tadilatını bakanlığa yıkmış!96 izlenme
İBB devralmıştı... İşte İstanbul Otogarı'nın 1 yıldaki inanılmaz değişimi!152 izlenme
Japon uzman Antakya'daki yıkımın görüntüsünü Hiroşima'ya benzetti53 izlenme
Erdoğan'ın yakın akrabası AKP'yi topa tuttui Sedat Peker'e destek verdi! 'Gelip beni alsın o namussuzlar! Allahınız, kitabınız yok mu sizin?'24280 izlenme
Aksaraylı börekçi durumu özetledi! 'Vatandaş ucuz olsun diye boş börek soruyor, biz de çıkarmaya başladık'55 izlenme
Yabancı öğrencilerin patlamadan sonraki yazışmaları ortaya çıktı! Sizde hiç mi vicdan yok?135 izlenme
Binali Yıldırım da açılış törenine katılmış: Antalya'da faciaya sebep olan teleferiğin 'Türkiye'nin en ucuz teleferiği' olarak tanıtıldığı ortaya çıktı!40 izlenme
Sapık herif kameralara yakalandı haberi yok ! Sorsan müslmanım der !
Diyarbakır’da, İsrail protestosunda Burger King'e taşlı sopalı tekbirli saldırı
Kahramanmaraş'taki 4,7'lik deprem ne anlama geliyor? Hasan Sözbilir yorumladı: "6 ilde sarsıntılar devam edebilir"
Hayatını kaybeden bebeğin cenazesini vermek için aileden ödeme istemişler!