Kosova’nın başkenti Priştine’de muhalefetteki Sosyal Demokrat Partisi’nin üyeleri elektrik fiyatlarını protesto etmek için Enerji Düzenleme Kurumu’nun ofisini bastı. Eylemciler Enerji Düzenleme Kurumu Başkanı Ymer Fejzullahu’ya elektriğe yapılan zam ve giderlerin şeffaf olmadığının gerekçe göstererek hesap sordu.
Partililer elektriğe yapılan zammın daha şeffaf gözükebilmesi için elektrik fiyatındaki sübvansiyon miktarının açıklanmasını talep etti. Bunun üzerine Fejzullahu, eylemcilerden kurumu terk etmelerini isteyerek özel güvenlikleri çağırdı.
Binadaki ofislerin anahtarlarını da ele geçiren eylemciler, protesto sırasında yönetim kurulu üyelerinin ofislerinin kapılarını kilitledi. Bir saatten fazla süren zam eylemi sonrası kuruma gelen polis ekipleri Sosyal Demokrat Parti Lideri Dardan Mollikaj ve iki parti üyesini gözaltına aldı.
Kurumun kısa bir süre önce hükümetten Kosova’da elektriğe kademeli olarak zam yapılamasını istemişti. Ülkede elektriğin dağıtımını üstlenen firmanın ise 5’li çeteden Limak Holding olması gözlerden kaçmadı.
Faturalar esnafa kepenk indirtti! 'Koronavirüse değil elektrik faturasına yenildik!'
Dr. Serdar Savaş 'Türkiye'nin iki temel sorunu var; biri cumhurbaşkanlığı sistemi, diğeri cumhurbaşkanının kendisi!'
Gıda devinin fabrikası icradan satılıyor!
Bebeğinin tedavi masrafını karşılayamayan anne intihar etmişti, babadan yürek burkan sözler...
7 Ekim'de Hamas tarafından kaçırılan İsrailli kadın Shani Louk'un annesi, kızının öldüğünü açıkladı.
AKP’li belediyelere bütçe var, muhalefete yok
SMA hastası oğlu için izinsiz toplanan bağışlarla oto galeri açan kadın canlı yayında gözaltına alındı!
THY'nin kabin memurları Kanada'ya iltica ediyor!
İtirafçının ifadesi sonrası sil baştan! Narin'in tutuklu amcası tekrar sorgulanacak
MetroPOLL'den yeni anket: İkinci turda İmamoğlu ve Yavaş farkı açıyor, karşılarında Erdoğan yüzde 40'ı göremiyor!