Sedat Peker’in yayınladığı yedinci videoda kokain ticaretinde yeni adresin Venezuela üzerinden olduğunu iddia etmesi üzerine, sosyal medyada Mayıs 2020’de çıkan Venezuela’dan peynir başta olmak üzere pek çok ürünün ithalatına dair karar yeniden gündeme geldi.
Türkiye’nin Venezuela’dan sıfır vergiyle beyaz peynir ithal edebilmesini sağlayan karar hatırlatılırken, gazeteci Nevşin Mengü, Venezuela’da yayın yapan Ultimas Noticias adlı internet sitesindeki habere dikkat çekti.
Bu habere göre 2020’nin ekim ayında beyaz peynirin içine yerleştirilmiş 108 paket kokain ele geçirildi. Habere göre yakalanan uyuşturucu en az 119 kilogram.

Türkiye, Venezuela’dan içinde peynirin de olduğu binlerce ton tarım ve gıda ürünü ithal etmek için karar çıkarmıştı.
Venezuela’dan sıfır gümrükle ithal edilebilecek ürünler arasında Türkiye’de de üretilen taze peynir, pirinç, yulaf, ayçiçeği tohumu dahil çok sayıda ürün olması dikkat çekmişti. Türkiye’de üretilen ürünlerin ithal edilmesi eleştiri konusu olmuştu.
Sedat Peker, 7. videoda şunları söylemişti: “Bu kokainle ilgili hikayenin gerçeğini anlatayım. Önceden Kolombiya üzerinden geliyordu, en son 4 ton 900 kilo geçen sene 9 Haziran’da yakalandı.
Daha sonra yeni bir güzergah çalışması, çünkü Amerika uyuşturucuyla mücadelede çok baskın karakter devamlı üstlerinde, orada sistemi devam ettiremeyeceklerini anlayınca 800 km Venezuela ile sınırları var. Venezuela üzerinden yeni adres.
Bu mal yakalandıktan sonra yeni bir güzergah kurmak için Venezuela’ya kim gitti? Eski Başbakanımız Binali Yıldırım’ın oğlu Erkan Yıldırım Bey. Bu senenin başında Ocak ayında gitti 4 gün kaldı, Şubat ayında gitti 4 gün kaldı. Karakas Limanı var Venezuela’nın en büyük limanı.”
https://tele1.com.tr/haberortayaciktivenezueladapeynirkaplarindauyusturucuyakalanmis397261/
Narin Güran cinayetinde 'komşu köy' detayı! Soruşturmanın seyri tamamen değişecek38 izlenme
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu en acı raporu açıkladı: Temmuz ayında 36 kadın cinayeti işlendi62 izlenme
Gazetecilik öğrencisi Erdoğan’a hakaretten tutuklandı!2067 izlenme
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a “Milletin 128 milyar dolarını ne yaptın?”90 izlenme
Dünyanın en büyük adliyesi küçük geldi54 izlenme
Akademik kadro başvurusunda Diyanet şartı!56 izlenme
Çocuk gelin sayısında utandıran birincilik166 izlenme
AKP’li olduğu için bekçi yapılanlar mı var?46 izlenme