EskişehirTepebaşı Belediye Başkanı CHP'li Ahmet Ataç, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi, sokak toplayıcılarını kooperatif üyesi yaptı.
Sözcü Gazetesi'nden Saygı Öztürk'ün haberine göre; Belediye ile kooperatif adına imzalanan protokolle kooperatif bünyesindeki toplayıcılar daha iyi çalışma koşullarına kavuştu. Daha önce zabıta ya da polisten kaçan toplayıcılar, şimdi gönül rahatlığı ile çalışıyor.
Başkan Ataç'ın teşvikiyle kurulan Tepebaşı Geri Dönüştürülebilir Atık Toplayıcıları Sosyal İşletme Kooperatifi'nde 41 sokak toplayıcısı hem ekmek paralarını kazanıyor hem de geri dönüşüme katkı sağlıyor.
Kooperatif üyelerinin 15'i Afgan, Iraklı ve Ürdünlü'lerden oluşuyor. Belediye Başkanı Ahmet Ataç “Bu konu Türkiye'nin kanayan bir yarasıydı. Aslında yaptıkları iş, Türkiye ekonomisine çok ciddi katkı sağlıyor. Burada insan sağlığını ve onların geleceğinin de düşünülmesi gerekiyor, bunu başardık” diye konuştu.
http://www.krttv.com.tr/gundem/chplibelediyeatiktoplayicilariniguvencealtinaaldih67562.html
İmamoğlu ‘Kentsel Gelişim Çözümleri’ni açıkladı78 izlenme
'İşsizim' diyenlere 'çobanlık' öneren yandaş yazara olay yanıt!49 izlenme
Onur Akın'dan Yavuz Bingöl'e: Bizim mahallemiz iktidarın yanı değil407 izlenme
İBB 17 Ağustos’ta deprem parklarını açıyor88 izlenme
CHP’den ‘Gazi Recep Tayyip Erdoğan’ yorumu557 izlenme
İBB çalışanlarından 16 milyonu kucaklayan İmamoğlu’na hakaret!1058 izlenme
20 hektar alev alev yandı, 2 kişi gözaltında32 izlenme
Büyük ayrımcılık ortaya çıktı: 175 araçtan 10’u CHP’ye 138’i AKP’ye verilmiş34 izlenme
Kılıçdaroğlu: "Nereye giderlerse gitsinler, 148 milyarı geri alacağım"
AKP Milletvekili teröristbaşı Öcalan'ın mektubunu savundu!
Kılıçdaroğlu'ndan Sinan Ateş'in babasına taziye telefonu
Yılbaşı öncesi kuruyemişte zam fırtınası: Antep fıstığının fiyatı 15 günde 3 kez arttı!