Kırşehir'de düzenlenen 23 Nisan etkinliklerinde tartışmalı görüntüler ortaya çıktı. Özel ve devlet okullarından gelen binlerce öğrencinin katılımıyla düzenlenen törenlerde çocuklara Arapça müzikler çalındı.
Batuhan Çolak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, görüntülerin törenlere katılan bir okuyucusundan geldiği ifade ederek şunları söyledi:
"Kırşehir Kentpark'ta düzenlenen 23 Nisan etkinliğinde Arapça şarkılar çalınıyor. Tüm bunları bilinçli yaptıklarını düşünüyorum artık."
KIRŞEHİR VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA
Kırşehir Valiliği, sosyal medyada gündem olan konuya ilişkin açıklama yaptı. Valiliğin açıklaması şu şekilde:
"Ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de coşkuyla kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleriyle ilgili olarak bazı sosyal medya hesaplarında art niyetli haber ve yorumların yer aldığı görülmektedir. Bu nedenle aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür.
İlimizde Kent Park’ta düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öğrencilerimizin ve vatandaşlarımızın yoğun katılımı ile coşkuyla kutlanmıştır. Malum olduğu üzere 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ndaki coşkumuzu ve sevincimizi tüm dünya çocuklarıyla paylaşıyor, dostluk, kardeşlik ve barış mesajlarını çocuklar aracılığıyla tüm dünyaya iletme fırsatı buluyoruz. Bu anlayışa uygun olarak, etkinliklerde Kırşehir yöresi halkoyunlarımıza yer verildiği gibi ilimizdeki okullarda eğitim gören Türkmen öğrenciler de kendi ülkelerine ait halkoyunu gösterisi sunmuşlardır.
Katılımcıların büyük beğeni ile izledikleri etkinliklerin içerisinde yer alan Türkmen öğrencilerin gösterileri bahane edilerek bazı çevrelerce kutlamaların istismar edildiğini görmekten üzüntü duyduğumuzu ifade etmek isteriz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."
BELEDİYE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA
Kırşehir Kentpark'ta düzenlenen etkinliği il genelindeki tüm okullardan katılım olduğu öğrenildi.
Konuyla ilgili olarak Bircan Akyıldız'a konuşan Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, etkinliğin kendileriyle bir bağı olmadığını valilik tarafından organize edildiğini söyledi:
"Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ile ,şimdi konuştum bu Arapça 23 Nisan etkinliğini sordum;Valiliğin programı olduğunu,belediyenin bu etkinlikle ilgisinin olmadığını iletti." 
FARKLI İLLERDE DE YAPILMIŞ
Batuhan Çolak'ın paylaşımın altına mesaj atan bir vatandaş, Ankara'daki bir okulun 23 Nisan etkinliklerinde de Arapça müzikler çalındığı ileri sürdü.
"Bugün Ankara'da çok merkezi bir okulda da aynısı oldu once arap şarkısı giriyor sonra baska dilde bir şarkı basta her milletten çalınıyor diye dusundum ama hiç anlamadığım bir şekilde Arapça 3-4 defa çaldı cok sinirim bozuldu. Bizim kendi halk oyunlarımız dururken."
Eşini ve 1 kişiyi öldüren Selma Ateş'e yapılan saldırının azmettiricisi Servet Bozkurt yakalandı
Japon otomobil devi Mazda Türkiye'den çekildi!
Doların yükselmesi en çok çiftçileri vurdu! Dolar 8 lirayı aştı, çiftçiler zorda!
ABD’li rahip Brunson’a ev hapsi!
Mansur Yavaş söz verdi, yaptı!
Ekrem İmamoğlu'na konuşma yapacağı şehirde salon vermediler!
Yeni Bakan Nebati, Erdoğan'ın 'dış güçler' tezini bitirdi! 'Dışarıdan herhangi bir saldırı yok'
AKP’den kopuş hızlandı! Seçmen partiye küstü
Katarlılar Eskişehir’e de göz dikti
İhale cenaze beklemedi: Amasra'da madenciler toprağa verilirken çıkartılan kömür satışa hazırlandı!
Dilan ve Engin Polat çiftinin lüks araçları yediemin otoparkında
CHP'li Aykut Erdoğdu: "İflas ettik"
Tek haneli faiz ve enflasyonu görmemiz hayal mi oluyor? Ünlü ekonomist açıkladı
Hüda-Par Narin’in köyünde başsağlığına gitti, cinayeti dış güçlere bağladı! “Bunlar Avrupa’nın, Amerika’nın, İsrail’in kültürü”