Jale Nur Süllü, son günlerde Kanal İstanbul vesilesi ile sıkça gündeme gelen Katarlıların aldıkları taşınmazların boyutlarının, İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu‘nun Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a sunduğu soru önergesine gelen cevapla gözler önüne serildiğini söyledi. Bakanlığın, Arapların Türkiye’de 2003 yılından bu yana edindiği taşınmazlarla ilgili açıklamasında, Katarlıların, Eskişehir’de 423 bin metrekare arazi satın aldıklarını öğrenmekten endişe duyduğunu belirten Süllü, durumun merak uyandırdığını ekledi.
Süllü, şehrimizde Kanal İstanbul benzeri çılgın projeler ile karşılaşmamak ve rant uğruna olası talanlarla huzurumuzun bozulmasını önlemek için, Katarlıların edindikleri taşınmazların bilgilerinin, kamuoyu ile paylaşılması gerektiğini dile getirdi. Katarlıların topladığı arazilerin hangi bölgelerde bulunduğunu, vasfını, imar durumlarını, şahıslar mı yoksa şirketler tarafından mı alındığını Çevre ve Şehircilik Bakanına verdiği yazılı önerge ile sorduğunu açıklayan Süllü, şehrimizin geleceği ile ilgili tasarruflardan, Eskişehirlilerimizin haberdar olması gerektiğini söyledi.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/siyaset/1711520/katarlilareskisehiredegozdikti.html
Sağlık Bakanı açıkladı: 11.937 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 5.139.485’e, can kaybı da 45.186’ya yükseldi!90 izlenme
CHP'den YSK'ya kongre başvurusu25 izlenme
85 kişinin hayatını kaybettiği binanın yıkılmasında tek kusurlu olarak depremi gösterdiler39 izlenme
Çiftçiler ahırlarını satıyor!194 izlenme
Aile Bakanı Sema Ramazanoğlu'ndan Kadına Şiddet Konusunda Skandal Sözler !!!1151 izlenme
12 milyarlık hurda parası kimlere gitti?32 izlenme
Atatürk heykelini çalıp hurdacıya satan belediye çalışanları tutuklandı!47 izlenme
Ela Rümeysa Cebeci ek ifade verdi: "Suç olduğunu bilmiyordum, yurt dışında serbest"19 izlenme
Erdoğan’ın bağış kampanyasında toplanan paraların akıbeti belli oldu
Kimse coronayı umursamadı! Akın ettiler
Ülkenin durumu anlatılırken AKP'yi savunan kadına başörtülü kadından cevap! 'Senin mutlaka çıkarın var. O yüzden AKP'yi savunuyorsun'
Kömür sahaları rödövans yöntemiyle özel sektöre verildi!