Kadınlar ve çocuklar için hazırlanan sosyal projeleri hızla hayata geçiren Ankara Büyükşehir Belediyesi yoğun iş hayatında yer alan anneleri de unutmadı.
Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos ayı toplantısında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın gündeme getirdiği Başkanlık yazısı oy birliğiyle kabul edilerek, çalışan annelerin 36 yaş arasındaki çocukları için “Çocuk Gündüz Bakımevi” açılması kararlaştırıldı.
Çalışan kadınların en önemli sorunları arasında yer alan kreş sorununu göreve başlamadan önce çözme sözü veren ve bu sözü göreve başladıktan kısa süre içinde gerçekleştiren Başkan Yavaş, bu kararla anneleri sevindirdi. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı koordinasyonunda yürütülecek olan çalışmalara başlanırken, Başkent genelinde çalışan annelerin çocukları için ilk etapta 20 ilçede 20 gündüz bakımevi açılacak.
4 bin çocuğun bakılmasının planlandığı Gündüz Bakımevleri, çocukların gelişimine uygun, uzman eğitmenler eşliğinde iyi bir eğitim alarak keyifli vakit geçirmesine yardımcı olacak donanımda hazırlanacak. Çalışan annelerin yükünü azaltarak kadın istihdamına katkı sağlayacak olan bakımevleri Ocak ayında açılacak.
Büyükşehir Belediyesi, bünyesinde çalışan annelere de destek olmak amacıyla sosyal projelerinden biri olan “Çocuk Gündüz Bakımevi”ni sadece ilçelerde değil Belediyenin Merkez Hizmet binasında da açacak. Personel çocuklarının yararlanabileceği bakımevinde minikler hem sosyal hem de kültürel aktivitelerle kendilerini geliştirme ve yeteneklerini keşfetme imkanı bulacak. Annelerin gönül rahatlığıyla çocuklarını emanet edecekleri bakımevinde bütün detaylar düşünülürken, çağdaş eğitimin genel amaçlarına ve temel ilkelerine uygun dersler verilecek.
Yoksulluk sınırındaki aileler ve Kadın Sığınma Evlerinde kalan kadınların çocukları için de Gündüz Çocuk Bakımevlerinde yüzde 10 kontenjan ayrılacak. Büyükşehir Belediyesi kuracağı komisyonla gerekli tespitleri yaparak, yoksul ailelerin çocuklarının bakımevlerinden ücretsiz yararlanmasını sağlayarak, bu ailelere destek olacak.
ANKARA (İHA)
https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/mansuryavassozverdiyapti5302692/
AYM 'Hayvan Katliamına Devam' dedi, iptal istemini reddetti19 izlenme
İstanbul Belediyesi "İmamoğlu" dedi!402 izlenme
AKP’li 10 başkan, her ay 4 maaş birden alıyor!82 izlenme
Bakan Nebati'nin çift maaş alan yardımcılarının da gözleri ışıl ışıl! Hazine’de 4×4 çift maaş!60 izlenme
İkinci muhtar skandalı! Mahalle karantinaya alındı, muhtar görevden uzaklaştırıldı!222 izlenme
Muharrem İnce'nin anlattığı Atatürk hikâyesi kurgu çıktı51 izlenme
Atatürk’e hakaret eden yazarın adı Tuzla’da sokağa verildi!95 izlenme
Beyaz Tv programcısı'İçki içildiği kanıtlanırsa televizyonculuğu bırakırım' dedi, ama ortaya tartışma yaratan bu görüntüler çıktı !3609 izlenme
Gaffar Okkan’a küfür edenler okulda müdür!
Nişan yapılan mahallede koronavirüs vaka sayısı 81'e yükseldi!
'İstanbul Senin' soruşturmasında 4 kişiye tutuklama
Feto'nun eski sağ kolu Nurettin Veren, AKP'li cemaatçi bakanları açıkladı ! 'Cemil Çiçek, Abdülkadir Aksu, Bülent Arınç ve Vecdi Gönül Cemaat’e çalışıyor !'