Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğü’ne bağlı maden ocağında 14 Ekim Cuma günü saat 18.15 sıralarında eksi 300350 kotunda patlama meydana geldi. Patlama sırasında mesaide olan 110 işçiden 58’i kendi imkânlarıyla kurtuldu. İstanbul’da tedavileri devam eden 6 yaralından 5’inin durumu ise ağır.
Cumhuriyet'in haberine göre; 41 madencinin yaşamına mal olan iş cinayetinin ardından madende yaşamı yitirenlerin cenazeleri toprağa verilirken TTK yetkilileri ise ihaledeydi. İhale 17 Ekim’de yapıldı.
AKP’nin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “713 çalışanı ile yılda 100 bin ton üretim yapan bir müessesedir” ifadesini kullanmıştı. Ancak ihale dosyasından bölgeden çıkarılacak madenin 2023 yılı için 21 bin ton olduğu TTK tarafından belirlendi. Tesisin 3 yıllık ise toplam 63 bin ton kömür çıkardığı belgelerde yer aldı.

Amasya'da zabıtadan yüzde 61 engelli esnafa darp! Boğazını sıktı çay bardağı fırlattı25 izlenme
5 ilde Haller basılmıştı! İşte Hal baskınlarından çıkan sonuç160 izlenme
Ümit Karan'ın uyuşturucu testi belli oldu11 izlenme
İmamoğlu'nun davasına bakan hakimden flaş itiraf!23 izlenme
Erdoğan'a anket şoku! AKP'nin oyları eriyor...98 izlenme
Kızılay’ın yardımseverlere verdiği altın madalya gümüş çıktı25 izlenme
Ürünlerinde domuz eti çıkan Köfteci Yusuf’tan aldıkları ürünleri iade etmek isteyen vatandaşlar, aldıkları yanıtla ikinci şoku yaşadılar48 izlenme
Yargıtay Onursal Başkanı Prof. Dr. Sami Selçuk: "Bahçeli de ileride Anayasa Mahkemesi'ne ihtiyaç duyabilir"28 izlenme
TBB Başkanı Metin Feyzioğlu sonunda patladı 'Artık Yeter !'
Muharrem İnce’nin Erdoğan’a yönelttiği ‘Pensilvanya’ya gittin mi’ sorusuna para cezası verildi!
Cinsel Yolla Bulaşan Bulaşıcı Hastalıklar Nelerdir?
İntihar mı infaz mı? Roketsan mühendisinin ölüm nedeni belli oldu!