Ülke genelinde olduğu gibi Elazığ’da da corona virüs (Covid19) ile mücadele kapsamında her türlü tedbir alınmasıyla kısa sürede önemli başarı elde edildi. Bayram öncesinde 20 gündür yeni vaka görülmeyen kentte, il dışından gelen bazı kişilerde Covid19 testi pozitif çıkmasıyla şuana kadar 4 apartman karantinaya alındı.
İL DIŞINDAN GELENLERDE ÇIKTI
Kısa süre önce sıfırlanan vaka sayısının il dışından gelenler nedeniyle şuanda 10’a yükseldiğini ise Vali Çetin Oktay Kaldırım açıkladı. Öte yandan kent genelinde sokağa çıkma kısıtlaması ile karantina kuralına uymayan 32 kişiye 100 bin 800 TL para cezası kesildi.

CEZALARI VALİLİK AÇIKLADI
Valilikten yapılan açıklamada, “Kolluk marifetiyle sokağa çıkma kısıtlaması ve ve il dışından gelenler için uygulanan 14 gün karantina uygulaması konusunda sıkı denetim yapan valiliğimiz, sokağa çıkma yasağını ihlal eden 20 kişi ve karantina kuralına uymayan 12 kişi hakkında 100 bin 800 TL idari para cezası uygulandı” denildi.
VALİ: ENGELLEMEK TAMAMEN SİZE BAĞLI
Daha önce yeni vakalar görüldüğünü ve il dışından gelen herkesin 14 gün karantinada kalacağını açıklayan Vali Çetin Oktay Kaldırım bugün tekrar uyardı.
Sosyal medya hesabından açıklama yapan Vali Kaldırım, “Sevgili Elazığlılar, salgınla il olarak başarılı bir mücadele verdik, vermeye devam ediyoruz. Ülke genelinde tedbirlerin aşama aşama kaldırıldığı bu dönemde ilimizde 10 olan yatan vaka sayısının artmasını engellemek artık tamamen size bağlı. Sağlık sokakların boş kalmasında” ifadelerini kullandı. İHA
Müebbete çarptırılan komutan istinafta tahliye edildi118 izlenme
Onlara bayram yok ‘Ağlaya ağlaya geldik’113 izlenme
SON DAKİKA! YSK’dan taşımalı sandık açıklaması!269 izlenme
İngiltere'de otomobil üretiminde düşüş45 izlenme
Türkiye’nin ilk Atatürk hologramıyla, İBB'den coşkulu kutlama!90 izlenme
Şehit olan Piyade Sözleşmeli Er 22 yaşındaki Kemal Aslan'ın komutanına gönderdiği video yürekleri yaktı51 izlenme
Sedat Peker'in açıkladığı boğazdaki görüşmeyi Cemal Enginyurt Mehmet Barlas'a sordu: "Hadi Sedat Peker'e cevap ver"65 izlenme
Çinliler bizden 53 kat ucuza yapmış24 izlenme
Türklere ve Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'a hakaret eden Afgan yobaz çark edip özür diledi!
Engelli iki çocuğuyla yaşayan 70 yaşındaki anneye elektrik borcu nedeniyle 130,5 bin liralık haciz geldi! Sizin hiç vicdanınız yok mu?
Diyarbakır'da tabela krizi: Türkçe karartıldı, kaymakam devreye girdi
İmamoğlu Yeni Akit'in sorusunu geri çevirdi! 'Bir gazete değilsiniz. Kalemi sapkınlaşmış bir kuruma cevap vermeye tenezzül etmem!'