Mahkemenin gerekçeli kararında da, Özkan aleyhindeki tanık beyanlarına yer verilerek şöyle denilmişti:
“Sanık toplam 9 dakika 25 saniye süreyle 4 defa aranmıştır. Darbe girişiminin gerçekleştiği bir gecede yapılan bu görüşmenin yanlışlıkla aranma ve tanınmayan bir kişi tarafından aranma şeklinde izah edilmesi mümkün olmayacak kadar uzun bir süreyi kapsamıştır. Görüşmelerin saatlerinin de darbe girişiminin gerçekleşmesinin ardından başladığı, artık darbenin sonuçlanmayacağının anlaşıldığı saatlere kadar sürdüğü görülmektedir.”
FETÖ'DEN TALİMAT
Kararda, “Garantör sıfatı bulunan sanık FETÖ'den darbe girişiminin gerçekleştiği saatlerde talimat alınmak üzere aranmıştır. Sıkıyönetim emirlerini komutanlarına tebliğ ettirmiş, darbenin gerçekleşmesini sağlama yönünde eylemleri bulunmuştur” denilmişti.Dava dosyası, itiraz üzerine Gaziantep İstinaf Mahkemesi 4. Ceza Dairesi'ne geldi. İstinaf Mahkemesi, yeniden yapılan yargılamanın Mayıs ayındaki 4. duruşmasında, müebbet hapse çarptırılan Özkan'ın, “yurtdışına çıkış yasağı ve haftada 1 gün imza atma” şartıyla tahliyesine karar verdi.
İktidar yalakasını, İhsan Eliaçık canlı yayında rezil etti !17759 izlenme
KÖİ raporlarına milyarlık sansür!47 izlenme
Hakaret içerikli Atatürk paylaşımında bulunan il müdürüne tepki!55 izlenme
İmamoğlu pide fiyatlarını açıkladı38 izlenme
Türkiye depremin acısını yaşarken, Gaziantep Nizip'in AKP'li belediye başkanı silahlı düğünde eğlendi !367 izlenme
Kahramanmaraş depremini anlatırken Malatya depremine yakalandı95 izlenme
Erdoğan üç sezondur maçların oynandığı Kocaeli Stadyumu'nun 'açılışı'nı yaptı!62 izlenme
Borsada neler oluyor? 14 günde 24 liradan 85 liraya yükselen hisseleri kim aldı?39 izlenme
'Evlere mühürlü oy pusulası dağıtıyorlar' iddiası
Bloomberg: "Türklerin dolar iştahı yeniden arttı"
Binali Yıldırım'a göre 79 milyon vatandaş istisnasız sağlık hizmeti alıyormuş ! O halde izleyelim, bakalım gerçekten öyle mi !
TCDD yöneticilerinden kazalara karşı önlem: Kurban kesip dua ettiler!