Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında Kredi ve Yurtlar Kurumu’na (KYK) bağlı yurtlara yerleştiren manevi rehberler için yeni bir istihdam alanı daha yaratıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı, Diyanet Gençlik Merkezleri’nin yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı gençlik merkezlerinde de manevi rehber görevlendirileceğini bildirdi.
MÜFTÜLÜKLERE YAZI GÖNDERİLDİ
BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre, görevlendirme kararı, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Müdürü Bünyamin Albayrak imzasıyla müftülüklere gönderilen yazı ile duyuruldu. Yazıda, gençlik merkezlere atanacak manevi rehber sayısına ilişkin detay yer almadı. Manevi rehberlik uygulamasının amacı ise “Gençlerim milli ve manevi değerler ekseninde yetişmelerine katkı sağlamak” ifadesiyle açıklandı. Görevlendirmelerin 26 Şubat’ta başlayıp 20 Ağustos’a kadar süreceği belirtildi.
Din adamlarının hizmeti içi eğitimin ardından olmaya hak kazandığı ve ek ücret aldığı manevi rehberlik uygulaması ilk kez 2015 yılında başladı. Kısa zaman içinde hastanelerden cezaevlerine, öğrenci yurtlarından gençlik merkezlerine kadar birçok yerde görevlendirilen manevi rehberlerin sayısı binin üzerine çıktı. Uygulamanın ilk yıllarında hizmet içi eğitimlerin ardından verilen manevi rehber unvanı kısa süre sonra çeşitli sertifika programları ile de verilmeye başlandı. Manevi rehberlerin eğitimi için üniversitelerde yüksek lisans programları açıldı.
http://www.krttv.com.tr/gundem/genclikmerkezlerinemanevirehberlergeliyorh65072.html
Eski bir Papa olan Benedict 95 yaşında hayata gözlerini yumdu.25 izlenme
Devleti soyan DHMİ eski Daire Başkanı Acar her yola başvurmuş: Ölen çocuğunun üzerine şirket kurmuş8 izlenme
Kredi kartından nakit avans çekim faizine zam: Yüzde 5’e yükseldi21 izlenme
Kızılay'daki yeni skandalın faturası ortaya çıktı!733 izlenme
65 yaş üstü ücretsiz toplu taşıma kalktı mı? İETT'den açıklama38 izlenme
Sürücüler isyanda! Dolar düştü ama akaryakıt yerinde sayıyor!34 izlenme
Atatürk, borç almadan Türkiye’yi 2 kat büyüttü43 izlenme
Murat Ongun üçüncü kez ev baskınına isyan etti: "Kuvvetli suç delili yerini kuvvetli intikam yeminine bıraktı"10 izlenme
"Cenab-ı Hakk'ın kayıtlarında mevcut" demişti, Sedef Kabaş'tan Bakan Soylu'ya çok konuşulacak İmamoğlu yanıtı!
Bolu Belediye Başkanı Özcan'dan 'göçmenlerle' ilgili yeni açıklama: "Geri adım atmayacağım fazlasını da yapacağım"
Kanal İstanbul ve İstanbul Havalimanı sonrası rant kapısı oldu: Lüks projeler havada uçuşuyor, AKP’ye yakın isimler alıyor
Atatürk ve Cumhuriyet'e hakaret eden imam tutuklandı