Göstergeler olumlu diyerek asgari ücret zammını ve emekliye refah payını da gündemine almayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan büyük tepki çekerken, bakanın 3 yardımcısının, çifte koltuklu ve çifte maaşlı olduğu belirlendi. Vedat Işıkhan’ın Bakan Yardımcılarından Adnan Ertem, 27 Ekim 2010’dan bu yana Vakıfbank Yönetim Kurulu üyeliği yapıyor. Aynı zamanda ücretlendirme komitesi ve kredi komitesi yedek üyeliği görevinde de bulunuyor.

142 BİN LİRA MAAŞ
Ertem 142 bin lira civarında bakan yardımcısı maaşı ile banka yönetim kurulu üyeliğinden de huzur hakkı adı altında 2. maaş alıyor. Bakan Yardımcısı Faruk Özçelik ise 2 Ağustos 2023’ten bu yana Türkiye Halk Bankası’nda Denetim Kurulu Üyesi olarak görev yapıyor ve bakan yardımcısı maaşının yanı sıra buradan da ikinci maaş alıyor. Bakan Yardımcısı Lutfihak Alpkan ise 2018’de Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Üyesi olarak atanmıştı ve halen bu görevini sürdürüyor ve o da çifte maaş alıyor. Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın ise AKP’de 4 dönem Adıyaman Milletvekilliği yaptı. O da 142 bin lira civarında bakan yardımcısı maaşı alıyor.

Asgari ücretlilerle birlikte temmuzda 10 bin liralık en düşük emekli aylıklarına da zam yapılmayacak. Buna karşılık milletvekili emeklilerinin 96 bin 958 lira olan aylıklarına yaklaşık yüzde 20.3, yani 19 bin 682 lira zam yapılacak. Böylece vekil emeklisi ile vatandaş emekli arasındaki maaş uçurumu 9.7 kattan 11.7 kata çıkarak 106 bin 640 liraya ulaşacak. Oysa geçtiğimiz aralık ayında iki emekli arasındaki 8.7 kat, parasal olarak da 57 bin 463 liralık fark bulunuyordu. Üstelik aynı zamanda emekli aylığı da alan TBMM’deki 300 milletvekiline temmuzda 49 bin lira zam yapılacak. Bu emekli vekillerin aylık geliri 28 emekli aylığını yutacak.
Sözcü
AKP'li Yenişehirlioğlu Rolex skandalından sonra: Gündüz Filistin bayrağı akşam kalpli balonlar210 izlenme
Tek derdi oyun olması gereken 9 yaşındaki çocuğun isyanı: "Çocuklar bile artık oy vermek istiyor. Türkiye’nin kaderini değiştirmek istiyor"37 izlenme
Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'e yeni suçlama: 11 bin 462 yıla kadar hapis istendi22 izlenme
Hizbullah’ın işkencecisinin dikkat çeken kariyeri70 izlenme
Ticaret Bakanı Mehmet Muş, çöpe atılan domates ve salatalık görüntülerinin sosyal medyada ortaya çıkması üzerine il Ticaret Müdürlüğü'nün soruşturma açtı30 izlenme
Cumhur İttifakı'nda kriz... AKP'nin üst düzey ismine şok suçlamalar!132 izlenme
Muhalefetin 'konser harcamaları araştırılsın' önerisine AKP-MHP'den ret29 izlenme
Maddi durumları kötüymüş gibi sahte belgeler hazırlayan bazı öğrenciler burs alarak dünyayı gezdi, sosyal medya ikiye bölündü28 izlenme
AKP'nin 10 Kasım konuşması Meclis'te gerilim yarattı, CHP ve İYİ Parti salonu terk etti! "Sürekli 'Atatürk, Atatürk' diyerek..."
Şimdiki başkan, poşet satan Sefer Amca’nın yardımına koştu
Abdüllatif Şener'den 16 yılllık AKP iktidarının özeti!
İBB teşekkür etti, AKP’li Eyüpsultan Belediyesi paylaşımını sildi!