İstanbul'un Beşiktaş ve Beyoğlu ilçelerinde, 15 Ekim 2021 tarihinde, CHP Genel Merkezi'nde hazırlanan, ‘SaBıKa Holding' başlığı taşıyan broşür dağıttıkları gerekçesiyle aralarında İl Başkan Yardımcısı Mert Bahçetepe ve İl Sekreteri Oğuz Kemal Yakar'ın da bulunduğu birçok CHP'li gözaltına alınarak, ifadeleri alınmak üzere emniyete götürülmüştü.
Haklarında, ‘Cumhurbaşkanına Hakaret'ten işlem yapılan CHP'liler, ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı.
ERDOĞAN'IN ŞİKAYET DİLEKÇESİ MEVCUT
Avukat Doğuşcan Aydın Aygün, soruşturma dosyasında AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şikayet dilekçesinin mevcut olduğunu belirterek, Erdoğan'ın avukatının, savcılığa şikayet dilekçesi sunduğunu ve 9 kişi hakkında, ‘Cumhurbaşkanına hakaret' gerekçesiyle soruşturmanın başlatıldığını belirtti.
SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Konuyla ilgili, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 9 CHP'li il ve ilçe yöneticisi hakkında, ‘Cumhurbaşkanına hakaret' suçu iddiasıyla soruşturma başlatıldı. CHP'li yöneticiler, soruşturma kapsamında savcılığa ifade vermek üzere bugün, Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayına geldi.
İSTANBUL İL BAŞKAN YARDIMCISI İLE İL SEKRETERİ DAHİL CHP'Lİ 9 YÖNETİCİ
Savcılığa ifade vermeye adliyeye gelen CHP'li yöneticiler şöyle; İstanbul İl Başkan Yardımcısı Mert Bahçetepe, İstanbul İl Sekreteri Oğuz Kemal Yakar, Gençlik Kolları İstanbul İl Başkanı Cem Aydın, Beşiktaş İlçe Başkanı Gözde Fil, Beşiktaş İlçe Başkan Yardımcısı Seçkin Adıvar ile Cem Özçelik, Beyoğlu İlçe Başkanı Ali Asker Eskici, Beyoğlu İlçe Başkan Yardımcısı Gökhan Akgül ile Tuğba Güçtekin.
“SİYASİ BİR ÇALIŞMA YAPTIK”
Beşiktaş İlçe Başkanı Gözde Fil, savcılıktaki ifadesinde, soruşturmaya konu broşürün, CHP Genel Merkezi'nde hazırlandığını ve kendilerinde gönderildiğini ifade ederek, “Broşürleri, sorumluluk bölgemiz olan Beşiktaş'ta, parti çalışmalarımız kapsamında dağıtımını yaptık. Broşürün içeriğinin, ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Siyasi bir çalışma yaptık. Broşür ile ilgili olarak bize tebliğ edilen toplatma kararı yoktur. Herhangi bir suç içerdiğini düşünmüyoruz. Suçlamayı da kabul etmiyoruz” dedi.
Virüs taşıyanlar otobüsle eve yollandı!93 izlenme
İçişleri Bakanlığı sarı yelek avında!270 izlenme
21 farklı şirketin yaptığı seçim anketlerinin ortalamasını verdi: AKP ve MHP'deki düşüş hızlandı!81 izlenme
İsrail, Türkiye’deki tüm diplomatlarını geri çağırdı35 izlenme
Peşkeş çektiklerini halktan gizlediler30 izlenme
YSK için çok konuşulacak iddia: "6'ya 5 karar verecek"459 izlenme
Enflasyonda Avrupa ile Türkiye arasında büyük fark44 izlenme
Bahçeli geçmişte de Öcalan İmralı’dan çıksın demiş! Muhsin Yazıcıoğlu’nun eleştirisi yeniden gündem oldu48 izlenme
Tekirdağ'lı kadınlar, orman yangınlarının yaralarını sarmak için çeyiz sandıklarını açtı!
Avrasya Araştırma Şirketi Başkanı Kemal Özkiraz: "MHP'li Yönter beni 1,5 yaşındaki kızıma tecavüz etmekle tehdit etti"
Kılıçdaroğlu AKP medyasına yine manşeti verdi: "İmamoğlu siyasi tutuklu değil"
İşsizlik ve enflasyon Türkiye’yi ‘sefalet’e itti! Sefalet Endeksi'nde Güney Afrika'nın ardından ikinci olduk!