Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz, 21 araştırma şirketinin yaptırdığı 103 anketin ortalama sonuçlarını katıldığı canlı yayında paylaştı.
1 yıllık süreçteki değişime dikkat çeken Özkiraz, AKP'nin 2021 ocak ayında yüzde 37 olan oylarının aralık ayında yüzde 31'e gerilediğini belirtirken, CHP ve İYİ Parti'nin oylarında ise yüzde 2'lik artışlar olduğuna vurgu yaptı.
MHP'de de sistematik bir düşüşün olduğunu ifade eden Özkiraz, HDP'nin baraj sorunu yaşamadığını söyledi.
AKPMHP'DE SİSTEMATİK DÜŞÜŞ
Anketlerin ortalama sonuçlarına göre, AK Parti'nin oylarının kararsızlar dağıtıldıktan sonra ocak ayında yüzde 37'yken aralık ayında yüzde 31'e kadar gerilediği görüldü. Özkiraz, AK Parti hakkında, "Sistematik bir düşüş var" yorumu yaptı.
Özkiraz'ın açıkladığı bir diğer anket sonucu ise MHP'ye yönelik oldu. Buna göre; ocak ayında yüzde 9,2 olan MHP'nin oy oranı, aralık ayında yüzde 7,3'e kadar düştü. Özkiraz, AK Parti'deki sistematik düşüşün MHP'de de görüldüğünü aktardı.
CHP VE İYİ PARTİ YÜKSELİŞTE
Özkiraz muhalefet partilerinin anket ortalamalarından çıkan oy oranlarına ilişkin olarak da CHP ve İYİ Parti'de bir yükselişin olduğunu söyledi. Özkiraz, "CHP ise ocak ayında yüzde 24,1 iken aralık ayında yüzde 26,7'ye yükselmiş. İYİ Parti oy oranı ise ocakta yüzde 13,5 iken eylül ayında yüzde 14,8'e kadar yükselmiş görünüyor. Lütfü Türkkan olayı ve esnaf ziyareti sırasında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e söylenen 'Kürdistan' sözlerinden sonra İYİ Parti'de bir düşüş görülüyor" dedi.
'HDP'NİN BARAJ SORUNU YOK'
Özkiraz, HDP'nin hiçbir anket ve sonuçta baraj altı kalmadığını söyledi. Özkiraz, "Ocak ayında yüzde 10,2 aralık ayında yüzde 10,7. HDP ortalamalara bakıldığında hiç barajın altında kalmıyor. HDP'nin ortalaması buysa baraj sorunu yok demektir" ifadelerini kullandı.
KRT
Tarkan'ın klibini hedef alan yandaş medya yine duvara tosladı! 'FETÖ'cü demişlerdi hemen sildiler!102 izlenme
CHP’nin kazandığı İzmit Belediyesi’nde Ensar ve TÜGVA protokolü iptal edildi48 izlenme
Yakıt deposuna kilit vurma dönemi başladı! 'Şu anda mazot fiyatları malum 28 lirayı buldu. Bu şekilde yapmazsak yarın öbür gün depomuzun kapağını patlatacaklar'46 izlenme
Atatürkçü ilahiyatçı Kılıç'a tehdit: 'Sonun Yaşar Nuri gibi olacak'48 izlenme
CHP yönetiminin görevden uzaklaştırılması talepleri reddedildi32 izlenme
ABD'de California State University Northridge’de (CSUN) okuyan Ermeni öğrenciler, Atatürk sunumuna engel oldu !542 izlenme
Yüksek enflasyon altında ezilen KOBİ'ler destek bekliyordu: Türk patrona Suriyeli işçi çalıştırma şartı40 izlenme
Dolar ve Euro’da art arda hamleler geldi! Dolar/TL ne kadar oldu?335 izlenme