Bursa’nın Karacabey Ovası’nda salçalık domatesleri ellerinde kalan çiftçiler, Bursa-İzmir Karayolu’nda sorunlarını dile getirmek amacıyla eylem düzenlemişti. Jandarma ve çevik kuvvet ekiplerinin engellemeye çalıştığı çiftçiler, “Çiftçiye uzanan eller kırılsın”, “Hükümet istifa”, “Çiftçi mahsulüne sahip çık” şeklinde slogan atmıştı.
Söz konusu eyleme katılan Sinan Çiftçi isimli domates üreticisi o dönem Bursa Valisi olan Mahmut Demirtaş’ın kendilerine eylemi bitirmesi için Tarım Bakanı ile görüştüğünü domates alım fiyatının 3,5 lira olacağı yönünde söz verdiğini söyledi. Çiftçi, Demirtaş’ın verdiği sözü tutmadığını dile getirirken Demirtaş’ın emniyet müdürü olarak atanmasına da ‘adeta ödül gibi’ ifadelerini kullandı.
TELE1’e açıklamalarda bulunan Sinan Çiftçi ” Tarım Bakanı ile Ticaret Bakanı ile telefonda görüştüğünü söyledi. 3,5 liraya alınacağını söyledi. Fabrikalar bizde 2 – 2,5 liraya almak istiyor. Vali devletin fabrikalardan salçaları alacağını bizden de Tarım Kredi Kooperatif marketler için domates alacağını söyledi. En azından bu sene zarar etmeyecek bu sene çiftçi dedi. Salça fabrikaları da diyor ki hükümet ihracatı kapadığı için satamıyoruz elimizde 2 senelik salça var. Vali bunlar için söz verdi ama sözlerin hiçbirini tutmadı. Asıl amacı yol açılsın biz dağılalım. Bu arada sözlerini tutmadı ödüllendirildi Emniyet Genel Müdürü oldu. ifadelerini kullandı.
Sinan Çiftçi yaşanılan gelişmeleri anlattığı bir video yayımlayarak eski Bursa Valisi olan Emniyet Genel Müdür Mahmut Demirtaş’a Karacabeyli çiftçiler olarak haklarını helal etmediklerini söyledi.
Tele1
'Hızır Aleyhisselam' olduğunu söyleyerek dolandırdı, serbest kaldı!
İktidarın en büyük yatırımı fabrikalar yerine cezaevleri!
AKP Atatürk'ün bir mirasını daha satışa çıkarttı: Sümerbank satılıyor!
Rize'de meydana gelen deprem sırasında camide bulunan vatandaşların yaşadığı panik kameraya böyle yansıdı
Çıkan yangınların izi 'malum beşli'yi gösteriyor!
AKP'nin 23 Haziran sonrası İBB planı deşifre oldu!
Mücella Yapıcı'dan Bekir Bozdağ'a tepki: "Fetullah'ın itibarı iade edilmiştir"
ÖSYM'den sınav ücretlerine zam! CHP'den teklif "Sembolik olarak 1 TL alınsın"
İşte 2022 Türkiye’si: Bugün Eskişehir’de 6 yaşındaki bir çocuk yetersiz beslenmeden öldü...
Yangına müdahale eden helikopter baraja çakılmıştı: Bir kişinin kurtarılma görüntüleri ortaya çıktı
‘Binlerce tarikat şeyhinin bu ülkeye bir akut köpeği kadar faydası yok’ dedi, AKP medyası tarafından hedef gösterildi!
SGK Uzmanı Ali Tezel, emeklilikte yeni sistemin ayrıntılarını anlattı: 'Kıdem tazminatı 60 yaşında alınabilecek'
1 Mayıs'ta çalıştırılan çocuk işçi öldü! MESEM öğrencisi elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti!
Tanju Özcan'dan Özlem Çerçioğlu'na zor soru