BirGün gazetesi yazarı Bahadır Özgür, eski AKP Kahramanmaraş Milletvekili ve Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Veysi Kaynak’ın ortak olduğu Kuvva Gıda şirketinin borsadaki hisselerinin bir yılda yüzde 274 arttığını yazdı.
Özgür’ün “Ziraat yöneticisi borsada uçtu” başlıklı yazısının ilgili kısmı şöyle:
Kayıtlara bakılırsa ‘İcemar’ adlı bir dondurma markası üretiyor. Daha doğrusu Mado’ya ürettiriyor. Küçükçekmece dışında şubesi bulunmuyor. 2016’da Mado’nun sahibi olan aile ile Kaynak ailesi ortaklık kurmuş. Daha sonra Mado ortaklıktan ayrılıyor ve 2020’de şirketin tamamı Kaynak ailesine geçiyor. Kuvva Gıda’nın hisselerinin yüzde 27,7’si Şule Kaynak’ın, yüzde 6,1’i de Veysi Kaynak’ın. İmtiyazlı hisselerin tamamı da Veysi Kaynak’a ait. Kim o?
2016’dan başkanlık rejimine geçene kadar Başbakan Yardımcısıydı. Kahramanmaraş Belediye başkanlığı, üç dönem AKP milletvekilliği, Adalet Bakan yardımcılığı filan yaptı. Şimdiki görevi ise mühim. Ziraat Bankası’nın başkan vekili. Varlık Fonu bünyesinde bulunan, en büyük kamu bankasının üst düzey icracı yöneticilerinden."
Özgür, “Ekonomik kararlara ilk elden ulaşabilen üst düzey bir kamu bankası yöneticisinin borsada oynaması etik mi?” diye sordu.
KRT
İmamoğlu'nun diploma davasının ret gerekçesi ortaya çıktı: Geçiş yapan öğrenciler idare hukuku bilmeliymiş17 izlenme
En düşük emekli maaşında ilk kez bu rakam konuşuldu17 izlenme
Mahkeme, hükümetin 'yıkım' projesine 'dur' dedi!112 izlenme
Beyoğlu esnafına haciz yağdı!93 izlenme
Erdoğan'a bir yetki daha geliyor! Yap-İşlet-Devret projelerinde borç garantisi de verilecek!75 izlenme
Sağlık Bakanlığı açıkladı: 3.268 yeni vaka tespit edilirken, 17 kişi hayatını kaybetti, 14.952 kişi sağlığına kavuştu!48 izlenme
Tosya’da koronavirüs alarmı: Tekstil fabrikası kapatıldı, 230 işçi karantinada!80 izlenme
Ne lüks makam aracı konvoyu ne de koruma ordusu var! Ekrem İmamoğlu, Taksim’e metroyla gitti!72 izlenme
AKP'li belediyeden 'kamulaştırma harcamalarında kullanılmak' için 127 milyon TL'lik borçlanma talebi!
On binlerce insanın öldüğü deprem felaketinin altından rant çeteleri çıktı...
CHP Sözcüsü Yücel: “Diyanet, beş ayda 2 milyon 312 bin asgari ücretlinin maaşı kadar harcadı”
Çiftçiler patlıcanı çöpe döktü: 'Hayvanlar yesin insanlar yemesin'