CHP İstanbul İl Başkanlığı'nın mahkeme kararıyla görevden alınması ve yerine kayyum olarak atanan Gürsel Tekin'in partideki tüm tepkilere rağmen makama oturma ısrarıyla savaş alanına dönen binada milletvekillerinin bekleyişi sürüyor.
Bilindiği üzere il başkanlığı binası dün İstanbul Valiliği ve Yargıtay'a yapılan bildirimin ardından Bahçelievler İlçe Başkanlığı'na taşınmış, Sarıyer ilçesinde polis ablukasında bulunan binaysa ana muhalefet lideri Özgür Özel'in çalışma ofisi olarak ilan edilmişti.
Vekiller kolluk güçleri dağılana kadar nöbete devam edeceklerini duyurmuştu.
Binadaki bekleyiş sürerken CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal'dan dikkati çeken bir açıklama geldi:
"Genel başkanımızın İstanbul çalışma ofisinin girişine partililer girmesin diye çöp bidonlarını barikat olarak kullanıyor."
CHP Grup Başkanvekili Murat Emir de "Genel Başkanımızın çalışma ofisine, partimizin izin vermediği ve davet etmediği kişiler giremez. Abluka uygulanamaz. Yeteri kadar hukuksuzluğa imza attınız, artık yeter" ifadesini kullandı.
Ayrıca Tekin'in 30 kişilik bir liste verdiği, burada yer alan isimler dışında hiçbir üyenin binaya girmemesini istediği ileri sürüldü.
Binaya milletvekilleri dışında herhangi bir partilinin girişine izin verilmediği öğrenilirken Tekin'in gelişiyle yeniden arbede çıktığı görüldü.
CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin resmi plakalı aracının polislerce engellendiğini belirtti.
"Kayyumun özel arabasına izin var ama TBMM plakalı araca izin yok" diyen Başarır şöyle devam etti:
"Bu darbedir' diyorum. 'Demagoji yapma' diyor. TBMM’yi durdurup kayyumu geçiriyorsan; bu sivil görünümlü bir darbedir. Devlet, kendi meclisini tanımıyorsa; hukuk, artık bir vitrin süsüdür."
Nefes
Tahıl deposu Türkiye'yi ne hale getirdiler! TMO'dan buğday ithalatı için iki dev ihale!58 izlenme
Bankamatik akrabaya Meclis piyangosu çıktı!125 izlenme
Cumhuriyet için 29 kilometrelik mesafeyi 12 saatte yüzdü!57 izlenme
Binler Anıtkabir'de Atamızın huzurunda Andımız'ı okudu: "Varlığım Türk Varlığına Armağan Olsun!"29 izlenme
Abdüllatif Şener'den 'doğalgaz' uyarısı119 izlenme
İmamoğlu'nun başlattığı 'çiftçiye ücretsiz tohum desteği' dağıtım töreninde konuşan çiftçi: "İBB bize yem veriyor, tohum veriyor, gübre veriyor, mazot veriyor, bunun için ne desek az"14 izlenme
Vergide sıra engelliye geldi: Engellilerin ÖTV’siz araç alma hakkı kaldırılacak23 izlenme
Seçim anketlerinde İmamoğlu fırtınası! İşte merakla beklenen CHP-AKP oy oranlarında son durum15 izlenme
Bütün çalışan ve emeklileri ilgilendiriyor: Maaşlara zam sınırı geliyor
DEVA kurucu üyesi Metin Gürcan'a yöneltilen casusluk iddiasının görüntüleri ortaya çıktı!
Tanzim de işe yaramadı: Kuru soğanda kıtlık başladı
Merkez Bankası Başkanı'na önceden iletilen soruların sorulacağı ortaya çıktı